Dit jaar krijg je onderweg van Jupiter een handleiding mee in het creëren van wonderen, die elk moment tot je beschikking staat. Net als de wonderlamp van Aladin is het even wrijven en je wensen worden verhoord. De grote les schuilt erin dat je onderzoekt of je wensen echt je hoogste goed dienen. Daarbij is het belangrijk meer de focus te leggen op de lange termijn en minder op de instant beloning van aardse verlangens.

Jupiter komt vaak ook voorbij als de gids, de leraar, de goeroe of Dat Ene Boek. Meer dan anders kun je verlangen naar iemand die jou de spirituele weg wijst. Misschien denk je in eerste instantie dat je daarvoor naar India moet of naar Tibet, maar als dat niet mogelijk is, kun je ook een teacher vinden in je eigen stad, of misschien zelfs op straat. We denken vaak een leraar nodig te hebben. De inzichten van iemand die wijzer is dan jij kan absoluut helpen om verder te groeien. Maar het belangrijkste is dat je zelf honger hebt naar kennis en wijsheid. Dat je oren wijd open staan om alle stof tot je te nemen. En dan kom je die kennis ineens overal tegen. Misschien zelfs in de vorm van je hogere innerlijke stem die in 2017 luider spreekt dan normaal. Ook dat is Jupiter in optima forma.

Hart: Misschien heb je het gevoel: kom maar op met de liefde, dat zal met Jupiter ook wel fantastisch worden. Misschien… Het ligt er aan wat je wensen en dromen zijn. Jupiter is namelijk niet echt de boodschappenjongen van de grote liefde. Iets in de energie van deze planeet laat zich lastig verenigen met de liefdesenergie (die van Venus komt en Venus is jouw eigen Planeet). Venus wil mensen samenbrengen en bij elkaar houden. Jupiter wil juist groeien en expanderen en nieuwe ervaringen opdoen, de grenzen verkennen. Misschien begrijp je nu waarom je een vaste relatie door de input van Jupiter als beperkend kunt ervaren. Hoewel Weegschaal van nature erg trouw is, kan het verleidelijk zijn om verliefd te worden op een ‘derde’. Hier ben je het beste tegen bestand als je partner iemand is die jou helpt om je wereld groter te maken. Iemand die heel wijs is en zich opstelt als jouw privégoeroe. Of iemand uit een ander land of een andere cultuur. Die laat je letterlijk over de grens kijken van je veilige wereldje en dan is het nooit saai (maar ook niet altijd makkelijk, want dan heb je soms een cultuurclash uit te vechten). Verder is verliefd worden op je yogaleraar ook een reëel risico.

Jupiter brengt in relaties ook de kracht van vergeving. Meer dan normaal ben je bereid om over het leed heen te stappen dat de ander jou heeft aangedaan. Dat kan een nieuwe start betekenen, vooral als je samen een moeilijke periode achter de rug hebt. Jupiter poetst moeiteloos je wrok weg en zorgt dat je er weer samen in kunt geloven .

Hoofd: Jupiter is in 2017 je persoonlijke mascotte. Dat betekent dat je weinig zorgen hebt over geld en andere aardse zaken. Je kunt erop vertrouwen dat er een stroom van overvloed jouw kant op komt. De enige voorwaarde die het universum stelt is dat je het niet oppot of alleen voor jezelf houdt. Nu ben je als Weegschaal van nature geneigd om je zegeningen met anderen te delen en je bent dol op mooie spullen, dus het kost je geen moeite om van Jupiters royale gebaren te genieten.

In je werkomgeving verschijnt de energie van Jupiter als een behulpzame vriend, die je voorstelt aan nieuwe klanten of je introduceert bij een inspirerend project dat jou de kans geeft om enorm te groeien zonder dat je daarvoor hoeft te zwoegen of te zweten. Jupiter is ook de planeet van verre landen en culturen, dus anticipeer op Jupiters reislust en maak alvast ruimte in je agenda. Ook kan het je ‘marktwaarde’ enorm verrijken als je de cursus of studie gaat doen waar je al heel lang van droomt. Al die prachtige mogelijkheden kunnen wel wat overweldigend zijn en je confronteren met je slechtste eigenschap: besluiteloosheid.

Verder kan het gewoontedier in jou moeite hebben met het ontvangen van al die zegeningen omdat ze ook veranderingen met zich meebrengen. En daar houdt Weegschaal niet zo van. Zeg gerust ‘ja’ tegen al het moois dat op je pad komt, je hebt niets te verliezen, behalve het oude dat je ontgroeid bent.