12 + 8 =

Johanna Blok is het pseudoniem waaronder ik astrologie bedrijf, naast mijn normale werk als schrijver en journalist. Ik ben astroloog sinds 1978 (en volgens bevriend medium al vele levens ervoor ook, maar daar weet ik zelf niets meer van). Tevens schrijf ik de horoscoop voor een aantal bekende tijdschriften.
Als onzekere puber van 15 vroeg ik me toen af of er een manier zou zijn om de toekomst te voorspellen. Ik haalde in de bibliotheek mijn eerste astrologieboek en ik was verkocht. De herkenning die ik in de planeetstanden vond was enorm en door de jaren heen putte ik op moeilijke momenten veel troost en wijsheid uit mijn horoscoop. Al heb ik ook vaak gescholden op de eeuwige dwarsliggers Saturnus en Pluto. Het werd een levenslange studie.

Toen ik 18 werd ging ik naar de Universiteit voor een wetenschappelijke opleiding. Astrologie bleef ondertussen mijn nachtelijke en heimelijke liefde. Stiekem volgde ik colleges bij professor Leo Pannekoek van de Faculteit Parapsychologie, bang dat ik betrapt zou worden en als wetenschapper in opleiding niet serieus genomen zou worden.
Parapsychologen hebben het een en ander geprobeerd, maar astrologie laat zich (meestal) niet vangen in wetenschappelijke wetten. Eigenlijk vind ik dat jammer. Daarom probeer ik zo af en toe toch wetmatigheden in de planeetstanden te ontdekken. Soms kun je de resultaten van dat speurwerk terugvinden in mijn blogs. Het zijn geen keiharde resultaten maar soms vind ik toch opmerkelijke verbanden. En zo hoop ik dat de astrologie een eindje verder komt.

Als je bij mij komt voor een consult mag je verwachten dat ik eerlijk, discreet en respectvol met je omga. Ik heb een zeer grondige kennis van de astrologie maar dat betekent niet dat ik uitspraken doe over je sterfdatum, ziektes (daarvoor moet je bij de dokter zijn), of je de loterij wint en over het aantal kinderen dat je krijgt. Dat soort uitspraken helpen je niet verder en kunnen zelfs beschadigend zijn. Astrologie is in mijn ogen een krachtig instrument waarmee je meer inzicht krijgt in wie je bent en waarom je op aarde bent.

We moeten allemaal leren dealen met de onzekerheid die het leven geeft. Ik kan zien in welke sfeer je leven zich bevindt op een bepaald moment. Dat probeer ik te vertalen naar dat wat je helpt: wat je ervan kunt leren en hoe je verder kunt komen.

Opleidingen:
– aanvullende trainingen coachingsvaardigheden
– doctoraal chemie (Universiteit Utrecht)
– astrologie

Aangesloten bij:

– ASAS

– Magi Astrologers