Vissen in 2018

Je probeert de morsetekens van het universum te ontcijferen…

Persoonlijk Je bent al een aantal jaren onderweg op een soort reis met de spirituele planeet Neptunus. Niet dat je hiervoor de deur uit hoeft te gaan of je koffers hoeft te pakken. Het is puur een reis in de geest. Je zoekt bijvoorbeeld naar de verbinding met een hogere macht of je probeert de morseseinen van het universum te ontcijferen. Je kunt steeds meer patronen en inzichten ontdekken, en zo wordt je steeds wijzer. En stiller, want als je alles begrijpt, is het lastig om nog een mening te hebben of kritiek of commentaar te geven. Sluit je niet te veel af voor anderen. Het is in 2018 ook belangrijk dat je leert om je inzichten te delen met anderen, op een manier die niet indoctrinerend is maar inspirerend. Dat is de opdracht die gelukplaneet Jupiter voor jou heeft bedacht. Als je die ‘goeroekunst’ meester wordt, zal je merken dat het enorm veel voldoening geeft.
Verder is het belangrijk om je vriendschappen te onderzoeken. Wie zijn je echte vriendinnen en van wie kun je beter wat afstand nemen? Saturnus helpt je met keuzes maken.
Liefde Aan liefde geen gebrek en misschien is diegene die echt bij je hoort ook al een tijd in je leven. Toch blijf je stoeien met de vraag ‘hoe dan?’. Als Vissen verlies jij je enorm in het gevoel voor de ander. Een deel van de struggle die je soms in je relatie ervaart kan hiermee te maken hebben. Misschien vergeet je hoe belangrijk het is om afspraken te maken en grenzen aan te geven. Toch is dat een voorwaarde om samen vol vertrouwen een leven te creëren. Probeer het voor jezelf helder te krijgen, dat praat zoveel makkelijker. En kaart het aan, je zult zien dat je partner positief reageert.
Ook als je single mocht zijn, is er iemand die diep in je systeem zit en die je niet zomaar kunt vergeten. Misschien moet je het eerst met hem oplossen voordat je verder kunt. En misschien komen jullie toch nog bij elkaar. Maar ook dan is het belangrijk dat je niet wegzweeft in romantische gevoelens en op zoek gaat naar duidelijkheid.
Familie Na de zomer van 2018 kan er in positieve zin iets veranderen in de relatie met een broer of zus. De gevoelens voor elkaar worden volwassener en vriendschappelijker. Een aangename verrassing waar je waarschijnlijk niet op had gerekend. Zie het maar als een cadeautje van het leven. Ben je enig kind? Dan kan een goede vriend of vriendin zich als een zus of broer opstellen en ook dat is een verrijking van je leven. Je hebt niet meer zo sterk het gevoel dat je alleen op de wereld bent.
Als je kinderen volwassen zijn, is het belangrijk om hun relatie te respecteren en tactisch te zijn in het contact met hun partner(s). Er kan over iets kleins makkelijk een conflict ontstaan en dan
kan er ineens van alles boven tafel komen wat beter niet gezegd had kunnen worden. Het kan bovendien een tijd duren voordat alles vergeven en vergeten is. Laat het niet zover komen. En laat trots je niet in de weg staan om de deur weer open te zetten.
Carrière Uranus brengt je veel uitdagingen op de werkvloer. Van je aanpassingsvermogen wordt het uiterste gevraagd. Het lijkt alsof je op niets en niemand kunt rekenen. Hoewel je als Vissen flexibel bent, houd je toch veel van zekerheid en als je die niet krijgt, kan de werksituatie je slapeloze nachten bezorgen. De kunst is om te vertrouwen op jezelf. Wat dat betreft geeft 2018 je volop de kans om te laten zien welke onvermoede talenten je in huis hebt. Juist omdat je zoveel moet improviseren en op onverwachte situaties moet inspelen, ontdek je nieuwe kwaliteiten bij jezelf. Op het gebied van communicatie en dealen met groepen mensen bijvoorbeeld. Ook al is het wat stressvol, 2018 is beslist geen weggegooid jaar. Bovendien, na de zomervakantie wordt het stukken rustiger. En in november, als Jupiter zich met je carrière bemoeit blijken de bomen ineens tot de hemel te groeien. Je kunt gevraagd worden voor een droombaan of de beloning krijgen waar je zo op hoopt. Je hoeft alleen maar een wens uit te spreken.

BewarenBewaren