Tweelingen in 2018

Je zit diep in een proces waarbij je opnieuw aan het uitvinden bent wat intimiteit voor jou betekent.

Persoonlijk Na een aantal jaren waarin vriendschap meer dan ooit het vliegwiel van je leven vormde, komt er halverwege 2018 een omslag. Het is tijd om tot inkeer te komen, je wereld kleiner te maken en jezelf een beetje af te sluiten voor al te veel sociaal rumoer. Waarschijnlijk wordt dit ingegeven door je eigen behoefte, maar de omstandigheden zullen je ook een handje helpen. De omvang van je netwerk zal overigens niet verminderen, maar je zult in het alledaagse contact meer afgaan op kwaliteit dan op kwantiteit. Liever wat vaker met die ene bijzondere vriendin wandelen, dan party’s of facebook afstruinen. Hoewel je als luchtige Tweeling misschien wat meer afstand houdt, zal je merken dat dit nu veel beter bij je past, dan al die oppervlakkige gesprekjes.
Er kan ook een spiritueel verlangen in je wakker worden en dat kan het begin zijn van een zoektocht naar verrassende manieren om je bewustzijn te vergroten. Uranus zorgt ervoor dat je de stoute schoenen aantrekt. Een ayahuasca-ceremonie in de Amazone of yoga op Ibiza, je innerlijke hippy ontwaakt.
Liefde Saturnus en Pluto bemoeien zich met je liefdesleven en dat kan ervoor zorgen dat vooral de fysieke kant van je relatie op een laag pitje komt te staan. Je zit diep in een proces waarbij je opnieuw aan het uitvinden bent wat intimiteit voor jou betekent. Dat kan onderdeel zijn van een groter veranderingsproces, bijvoorbeeld de overgang, maar dat hoeft niet. Dit speelt ook als je single bent. Dan zal je misschien in een nieuwe relatie moeten uitvinden hoe je intimiteit tot stand brengt en dat kan voelen alsof je over een flinke drempel heen moet stappen. Je kunt extra onzeker zijn en het gevoel hebben dat hij je kwetsbaarheden door een vergrootglas ziet. Bespreek wat je voelt, misschien kunnen jullie het samen weglachen. Dat is beter dan doen of er niets aan de hand is.
In de laatste twee maanden van het jaar brengt Jupiter een bezoek aan Boogschutter. Dan krijgt de liefde weer ruimte en treed je je (toekomstige) partner weer vol vertrouwen tegemoet. Maar tot die tijd ben je een beetje aan het ‘worstelen’ met jezelf en de ander.
Familie In de familiesfeer speelt vooral het thema ’erfenis’. Daarbij denken we meteen aan een grote, machtige familie waarvan de leden elkaar het leven zuur maken omdat er veel geld te verdelen is. Misschien is dat de ervaring waar je momenteel doorheen gaat. Let dan op dat je soms te snel het gevoel kunt hebben dat je tekort wordt gedaan en dat dit niet helpt bij een goede afwikkeling.
Maar meestal bedoelen de sterren met ‘erfenis’ een figuurlijke betekenis. Alle dingen die we van vroeger, van onze ouders hebben meegekregen en die we nog steeds met ons meeslepen. 2018 is een ideaal moment om in de geschiedenis van je familie te duiken, de stamboom, de oude foto’s en antieke voorwerpen te onderzoeken. Ontdek hoe deze voorbije tijden jouw leven bepalen. Stel jezelf de vraag ‘wat wil je meenemen tijdens je levensreis, wat kun je beter achterlaten? Het kan verrijkend zijn om je familie ‘opnieuw’ te leren kennen. Maar hoe dan ook: na dit jaar ga je lichter door het leven.
Carrière Maar liefst drie liefdevolle en ‘vrijgevige’ planeten bemoeien zich in 2018 met jouw werkzaamheden. Jupiter zet je hart wijd open voor all creatures great and small. Daarnaast zijn er Neptunus en Chiron, die ervoor zorgen dat jij een soort spiritueel ‘ei’ kwijt wilt kunnen in je werk. Ook is het belangrijk dat je bij anderen healing tot stand kunt brengen. Als je werkzaam bent in de zorg, met kinderen of met dieren, dan zal jij je meer dan ooit op je plaats zijn, al zijn de offers die het werk van je vraagt soms zwaar.
Maar het begint te wringen als je werkzaam bent in een technisch, zakelijk, commercieel of administratief beroep. Dan frustreert het dat je niet genoeg voor een ander kunt betekenen. Tegelijkertijd kun je het moeilijk vinden om afscheid te nemen van je job. Dat kan vooral een kwestie zijn van gevoelens van loyaliteit naar je huidige werk(gever). Gun jezelf wat tijd om een andere koers in te zetten.