Stier in 2018

Er moet hard gewerkt worden, maar de schouders gaan er met veel plezier onder.

Persoonlijk De rebelse planeet Uranus maakt in de zomer van 2018 de stap van het teken Ram naar het teken Stier en hij zal zich de komende jaren flink met jou bemoeien. Niets zal hetzelfde blijven. Misschien boezemt zo’n uitspraak je angst in, omdat je als Stier gehecht bent aan vastigheid. Maar Uranus verandert ook je persoonlijke behoeftes, dus veel van die veranderingen komen voort uit een sterke innerlijke drang. Voorbereiden op wat er gaat komen is schier onmogelijk omdat Uranus continu voor verrassingen zorgt. Maar een ding staat vast: de Dolle mina in jou laat van zich spreken. Ineens interesseer jij je voor sociaal onrecht, met vrouwenrechten stip op één. Daarnaast kun je merken dat je het interessant vindt je eigen genderrol te onderzoeken. Wat is mannelijk, wat is vrouwelijk en vooral waarom? Deze vragen houden je bezig, Al is het maar in de manier waarop jij je kleedt, de make-up die je draagt. Maar het kan ook dieper gaan: een zelfonderzoek naar ‘typisch’ vrouwelijk gedrag wat misschien minder goed bij je past dan je altijd dacht.
Liefde Met de roze bril van de optimistische planeet Jupiter in het teken Schorpioen, gaat je geen zee te hoog. In de liefde volg jij je hart. Vraagt hij of je meegaat naar het andere eind van deze aarde? Enig, je hutkoffer is de volgende dag gepakt. Ook andere avonturen die hij initieert, kunnen op jouw enthousiasme rekenen. Dus een saai jaar wordt het absoluut niet.
Maar er is ook een keerzijde aan het Jupiter-effect en dat is de zeepbel. Dingen worden al snel positiever ingeschat dan ze zijn en ondeugden die eigenlijk in het zwartboek horen, worden iets te makkelijk bedekt met de fluwelen mantel der liefde. Dat is vooral een issue voor single-Stieren, die in een overmoedige bui hun liefde kunnen geven aan een bourgondisch heerschap zonder scrupules. Vraag heel ouderwets om referenties (of google zijn naam) voordat je je blootstelt aan de capriolen van een ouderwetse rokkenjager. En memoreer bij twijfel over zijn antecedenten, de woorden van onze grootmoeders: geen handvol maar een landvol. Met Jupiter in Schorpioen zijn er kansen te over om een leuk heerschap te verschalken.
Familie Je mooiste rol speel je dit jaar als begripvolle schoonmoeder, –zus of -dochter. Met Neptunus en Chiron in Vissen ontferm jij je over de aangetrouwde familie met wijze woorden en liefdevolle aandacht. Jouw aanwezigheid is genoeg om de pijn van de schoonfamilie te verzachten en om ze te helpen om oude wonden te helen. Je zult merken dat je je echt kunt opstellen als mediator en psycholoog tegelijkertijd, terwijl je ook je persoonlijke betrokkenheid weet te behouden. Het is bijna een soort eretaak die je op je schouders neemt. Overigens kan dit ook letterlijk spelen, bijvoorbeeld als een lid van de schoonfamilie lichamelijk hulp nodig heeft. Dan kun jij van enorme betekenis zijn.
Ook als er conflicten zijn aan het ‘schoonfront’ dan is dit het jaar waarin jij de oplossing dichterbij brengt. Je zult merken dat je meer geduld met de aangetrouwden hebt dan normaal en dat je een opmerking links of rechts niet meer zo persoonlijk opvat. Het resultaat –meer verbondenheid en samenzijn – is voor jou als vredelievende Stier natuurlijk heerlijk. De hub is je eeuwig dankbaar.
Carrière Alles wat met je werk te maken heeft krijgt krachtige input van de planeten Pluto en Saturnus. Vroege Stieren (geboren voor 5 mei) zullen merken dat Saturnus ze helpt om meer grip te krijgen op hun carrière. Er moet hard gewerkt worden, maar de schouders gaan er met veel plezier onder. Vooral omdat er al snel positieve resultaten zijn (meer geld en waardering). Dat motiveert je nog meer om alles uit jezelf te halen wat erin zit. Ook merk je dat meer verantwoordelijkheid van je wordt gevraagd en dat geeft je de kans om nog beter te laten zien wat je waard bent. Stieren die na 5 mei zijn geboren, zijn vooral in de ban van Pluto, wat gepaard kan gaan met Machiavellistische neigingen. Het slim en strategisch aanwenden van je inzichten kan ervoor zorgen dat je macht op je werkterrein snel toeneemt. Maak geen misbruik van je invloed, want dan krijg je te maken met een boemerang. Als je zuiver blijft handelen, zal je aan het eind van 2018 met trots terugkijken op je prestaties.