Steenbok in 2018

Het is belangrijk om je blik meer naar buiten te richten, in plaats van naar binnen…

Persoonlijk Je hebt waarschijnlijk heftige jaren achter de rug, waarin je soms het gevoel had dat je binnenstebuiten werd gekeerd. Deels had dat te maken met situaties in je leven, maar het was vooral ook wat het in jou teweegbracht. Emoties die een compleet nieuwe kennismaking met jezelf opleverden. Deze intensieve periode viel onder de planeet Pluto en vooral Steenbokken die na 10 januari zijn geboren, kunnen nog een tijd zijn invloed merken. Dat is en was niet altijd een feest, maar je mag concluderen dat je emotioneel een stuk volwassener bent geworden. Nu is het belangrijk om je blik weer meer naar buiten te richten, in plaats van naar binnen. De planeten helpen je daarmee: Jupiter brengt meer vriendschap in je leven, waar je ontzettend blij van wordt. Bovendien brengen deze vrienden je wijze lessen zonder emotionele stormschade. Dat is een enorme verademing en het kan je zelfs inspireren om een nieuwe (of oude…) studie op te pakken, Iets met taal of cultuur bijvoorbeeld. Kortom daarin ervaar je in 2018 jouw groei, geluk en ontwikkeling.
Liefde De intense planeet Pluto heeft de afgelopen jaren ook je relatie onder handen genomen. Dat betekende jaloezie, angst om verlaten te worden, obsessief bezig zijn met de ander en uitbarstingen tussen jou en je partner. In 2018 zal het stof bij de meeste Steenbokken neerdwarrelen. Het is de kunst om nu te vergeven en te vergeten of om in vrijheid verder te gaan. Dat laatste spreekt je waarschijnlijk wel aan, vooral in de tweede helft van 2018 als Uranus in Stier staat en jouw Wanderlust aanwakkert. Belangrijk is dat de vrij(blijvend)heid en de vriendschap voorop staan in een eventuele verse relatie (maar natuurlijk ook in de bestaande relatie). Het speelkwartier is aangebroken en 2018 is niet het optimale jaar om jezelf vast te pinnen voor de eeuwigheid. Je hebt gewoon nog wat tijd nodig om een betere relatie op te bouwen met jezelf, pas daarna voelt het weer goed om je over een ander te ontfermen. Dus gun jezelf deze ruimte en vertrouw erop dat je het vanzelf voelt als je klaar bent voor meer.
Familie Je huis kan in 2018 veranderen in een soort toevluchtsoord voor kinderen, ouders, broers, zussen, aanhang en vrienden. De een is nog niet vertrokken of de ander hangt alweer aan de bel. Zonder aankondiging. Het is een reuzegezellige boel, maar als je plannen steeds worden doorkruist en jouw vaste orde en regelmaat worden continu verstoord, kan het ook teveel zijn. Je eigen grenzen aangeven, is nog een hele uitdaging, want je stelt je familie niet graag teleur. Maar als iedereen halverwege de zomer weer vertrokken is, haal je opgelucht adem. Eindelijk weer thuis bij jezelf, in alle rust. Misschien heb je dan meer tijd om de band met een speciale broer of zus te vieren. Het mag ook iemand zijn die geen bloedverwant is maar die je toch ziet als je broer of zus. Een soulmate waarmee je eigenlijk geen woord hoeft te wisselen om elkaar volledig te verstaan. Door je energie te richten op de alledaagse intimiteit met iemand die jou door en door kent en bij wie je jezelf kunt zijn, werkt voor jou als een emotioneel genezingsproces.
Carrière Het wordt flink aanpoten, want de ambitieuze planeet Saturnus brengt het hele jaar door in het teken Steenbok. Daar voelt hij zich in zijn kracht en toevallig is dat ook jouw teken, dus je kunt je voorstellen dat je dan maximaal profiteert van al het goede dat Saturnus te bieden heeft. En dat is nogal wat! Zoals een perfecte timing (goed om te weten als je carrièreplannen hebt), het vermogen door te zetten waar anderen het opgeven (ook niet verkeerd als je hogerop wilt) en het inzicht dat de kost voor de baten uitgaat. Met andere woorden, je bent bereid om energie te investeren in je toekomst. Zelfs als je soms enorm aan jezelf twijfelt en bang bent dat het niks zal opleveren. Maak je geen zorgen, die twijfel hoort erbij. Het helpt je om scherp te blijven. Maar met de steun van Saturnus is de beloning vrijwel altijd groot, ook al zal je zeker een jaar geduld moeten hebben voor je die ontvangt.

BewarenBewaren

%d bloggers liken dit: