Schorpioen is van nature wat arrogant en neemt niet snel wat aan van anderen. Eerst zien en dan geloven. En als Schorpioen gelooft in iets dan is het in macht. Dat grote ego kan soms in strijd raken met je verlangen naar spiritualiteit. Het jaar 2017 kan daarin verandering brengen. Met Neptunus (en Chiron) in het bevriende teken Vissen kun je een belangrijke ontwikkeling doormaken in je band met het hogere. Je maakt contact met de helende kracht van liefde. Daarmee bedoelen we niet de liefde van mens tot mens, maar de onvoorwaardelijke liefde van het Goddelijke…

 

Je zou dat kunnen ervaren op een of zelfs meerdere verlichte momenten en het kan een definitief afscheid betekenen van je cynisme en twijfel. Je kunt eindelijk écht gaan geloven dat er een hogere macht is die om jou geeft en plannen voor je heeft. Dat is een prachtige ervaring waar je nog heel lang met heel veel dankbaarheid op terug kunt kijken. Het is ook een ervaring die je door de moeilijke en zware momenten zal helpen, die er dit jaar ongetwijfeld ook zullen zijn.

Je kunt die ervaring bekrachtigen door spiritualiteit een vaste plek te geven in je leven. Geheel volgens eigen inzicht en met de god van je eigen keuze, of het nu Boeddha, Jezus of Allah is, kun je dankbaarheid en bescheidenheid cultiveren en dat maakt jou een veel leuker mens. Het enige dat je hoeft te doen is je armen uitstrekken naar de hemel en dit geschenk ontvangen.

Hart: De helende werking van liefde – die wordt aangezwengeld door Neptunus en Chiron in Vissen – pekelt ook door in je relaties. Je wordt milder en kijkt met een liefdevolle blik naar je partner. Dat kan nieuw zijn voor je want veel Schorpioenen hebben de neiging de ander te bekritiseren, als een tactiek om de ander onzeker te maken en zo de controle te houden. Ook het gebruikelijke manipuleren gaat je minder goed af, omdat je steeds beter beseft dat dit niet liefdevol is. Je wordt echt een beter mens en je relatie kan daar enorm op vooruitgaan, tenzij je partner iemand is die je juist heeft gekozen voor je donkere kant. Maar zelfs dan is je inzicht in wat ware liefde inhoudt zoveel gegroeid, dat je liever in je eentje doorgaat, dan de rol te spelen die niet meer bij je past. Je ontdekt de waarde van wederzijds respect en samen jezelf zijn en wie jou daarin tegemoet komt, mag met je mee op levensreis. Anders verlies je vanzelf je interesse. Dat is niet minder dan een kleine aardverschuiving die ook langskomt bij de single-Schorpioen. Voor singles pakt het alleen iets anders uit. Waar het veroveren van een nieuwe partner eerst vooral een spel was van macht en erotiek, gaat het nu om zachtheid en romantiek. Je staat alleen open voor diegene die jouw behandelt met liefde en respect en wie daarvan afwijkt, hoort niet bij jou. Alles wat er pijn deed in je hart, kan in 2017 worden geheeld en de sterren steunen je volledig bij het ontmoeten van je soulmate.

Hoofd: Als Schorpioen een doel voor ogen heeft, kan ze zich ontpoppen als een keiharde, bijna obsessieve werker. Dan moet alles wijken voor wat ze in haar hoofd heeft. Doelen als geld en macht kunnen je enorm motiveren, maar dat geldt ook voor het ontrafelen van een mysterie (daarom vinden Schorpioenen misdaad en psychologie zo interessant). Met je fanatieke meester Pluto in het nuchtere, hardwerkende teken Steenbok doe je er nog en schepje bovenop. Maar je doet het ook meer met je ratio dan met je hart. Omdat er brood op de plank moet komen, omdat je wilt laten zien dat je het kunt, omdat je geen alternatieven ziet. Er zijn veel redenen te bedenken waarom je maar doorgaat en doorgaat, maar als je een tijdje zo bezig bent, gaat het aan je knagen dat de passie ontbreekt. Toch is het niet zo makkelijk om zomaar van koers te veranderen en wat er in je omgeving (of de samenleving) gebeurt, kan een omslag nog lastiger maken. Je hebt het idee dat je niet mag weglopen van je verantwoordelijkheid. Het lichtpunt is dat Pluto in Steenbok hoort bij financiële macht. Vergeet je passies niet, maar gebruik deze jaren van jezelf wegcijferen om geld opzij te zetten. Dan werk je stap voor stap aan een soort meesterplan om je dromen te realiseren en kun je over enkele jaren precies doen wat jij wilt. Vergeet ondertussen in het hier en nu niet om te kijken naar de dingen die wél positief zijn.