Kreeft in 2018

Terwijl je je eigenlijk veiliger voelt in de sfeer van flirten en hofmakerij, kan het ineens toch gaan over trouwen of samenwonen.

Persoonlijk Omdat Neptunus en Chiron jouw innerlijke wezen aanraken, zal je in 2018 een enorme zachtheid ontwikkelen. Je voelt steeds meer compassie met al wat leeft. Deels is dat ook ingegeven door recente ervaringen die je hebben geleerd dat elk levensverhaal zijn mooie kanten heeft en dat het niet alleen maar gaat over ‘schuld en boete’. Dat maakt je tot een luisterend oor voor iedereen die het moeilijk heeft. Terwijl je geniet van deze nieuwe rol als vertrouweling voor de zwakke en kwetsbare medemens, is het belangrijk om je eigen behoeftes te bewaken. Je kunt je een beetje verliezen in het helpen van anderen. Maar je zult ook ontdekken dat je van geven écht gelukkig wordt op een diep en duurzaam niveau. En alsof dit nog niet genoeg is, zal je in de tweede helft van het jaar hulp krijgen van Uranus bij het maken van nieuwe vrienden. Daar zitten leuke paradijsvogels bij, waarmee je een opvallende verbondenheid voelt. Ook je sociale betrokkenheid kan worden aangewakkerd. Dus mocht je interesse krijgen in een taak in de politiek, dit is het moment!
Liefde Er wacht je een zware liefdestaak in 2018… planeet Saturnus brengt een bezoek aan jouw zone van liefde en relaties. Saturnus wordt ook wel vadertje Tijd genoemd. Bij single Kreeft kan ineens het besef dagen dat je niet het eeuwige leven hebt. Dat de tijd van spelen voorbij is en dat als je een levenspartner wilt ontmoeten, dat je dan realistische keuzes moet maken of stappen moet zetten. Terwijl je je eigenlijk veiliger voelt in de sfeer van flirten en hofmakerij, kan het ineens toch gaan over trouwen of samenwonen.
Heb je een vaste partner, dan kan een letterlijke of figuurlijke afstand ontstaan tussen jullie. Een contract in het buitenland, communicatieproblemen, wat ook de oorzaak is, het water dat jullie scheidt voelt wijd en diep. Of je kunt ontdekken wat het écht betekent om verantwoordelijkheid voor de ander te dragen. In voor- én tegenspoed. Zie het maar als een grote test. Als je die goed aflegt, volgt de beloning, hoe ver die soms ook weg lijkt te zijn.
Familie Of het nu in positieve zin is of niet, familie is en blijft een belangrijk thema voor Kreeft. In 2018 kan de vrede weerkeren na jaren waarin je met een familielid op gespannen voet hebt geleefd. Er komt weer ruimte voor grapjes, het geschonden vertrouwen wordt hersteld en je kunt weer op elkaar rekenen als dat nodig is. Dat voelt als water over je akker, want als Kreeft ben je niet opgewassen tegen familietoestanden. Je wilt het liefst onderdeel zijn van een grote happy family. Dus die wens wordt vervuld, maar… hoe prettig de familiedinertjes ook weer verlopen, het is beter om een zakelijk avontuur samen met de familie nog een jaartje uit te stellen. De planeten hameren erop dat je financieel ongebonden moet blijven. Een kleine misstap en je zit weer tot over je oren in het familiedrama. Dus al heeft je grote broer een miljoen en kan hij makkelijk investeren in je zakelijke plannen, reken niet op hem. Er komt een betere oplossing zonder keerzijde.
Carrière Uranus in de eerste helft van het jaar in de zone van je carrière zorgt voor verrassingen. Zo heb je nog een los contract, zo zit je muurvast en andersom. Wil je een rigoureuze switch maken? Met Uranus is alles mogelijk, zolang er maar iets inzit van ‘vrijheid, gelijkheid en broederschap’. Daaronder vallen dus de stap naar zelfstandigheid, de stap naar een baan met politieke impact en de stap naar werk waarin je een sociaal gezicht kunt laten zien. Droom je van een nieuwe begin? Dan is 2018 een uitstekend moment. Neig je naar vastigheid en zekerheid, dan kan het een uitdaging zijn om te dealen met de vele kleine en grote veranderingen die op je afkomen. Er wordt veel gevergd van je geestelijke stretchvermogen. Maar als je je niet verzet uit angst voor het onzekere, komt alles op zijn pootjes terecht. Een belangrijke tip: vraag in carrièrekwesties je vrienden om feedback. Ze hebben echt het beste met je voor en kennen je als geen ander.

Ontvang astronieuws van Johanna Blok
   
Geen spam, maximaal 1 mailing per maand
%d bloggers liken dit: