Leeuw in 2018

Een emotionele ontdekkingsreis, die betekent dat je verder komt in je leven en in de liefde.

Persoonlijk Het wordt een bepalend jaar voor de komende 15 jaar van je leven. Je staat een aantal malen op het punt om fundamentele keuzes te maken, on the crossroad. Daarbij merk je het spanningsveld tussen wat veilig en vertrouwd is en de uitdaging van het onbekende. Met de Noordelijke Maansknoop in Leeuw is het aan te raden om de uitdaging aan te gaan. Als je nu blijft hangen in vaste patronen en dat wat je een veilig gevoel geeft, kun je op den duur gedemotiveerd en vermoeid raken. Hoe eng het ook kan voelen, het is jouw opdracht om verder te gaan en de schepen achter je te verbranden die misschien sowieso al hier en daar een lekje vertonen. Verder kan er een sterke component zijn van je eigen, creatieve weg durven gaan, tegen de stroom van de massa in. Ook dat is spannend maar ook dat zal je op den duur de meeste bevrediging geven. Dus niet dromen, maar durven, dat is eigenlijk wat de sterren je willen meegeven voor het cruciale maar lonende jaar 2018.
Liefde Met Neptunus en Chiron in het teken Vissen kun jij een prachtige ontwikkeling doormaken op het gebied van de liefde. Het gaat niet om het vinden van een passende partner, maar vooral om de zielsverwantschap die je met iemand ervaart, de ontdekking van wat liefde echt inhoudt. De offers en confrontaties die erbij horen en die jou als vrouw helpen groeien. Gaandeweg daagt het besef dat de aanvaringen en frustraties vooral gaan over jezelf en de hechtingspatronen die je al vroeg in je leven hebt geleerd. Leverde het waardering op als je flink was? Of werd je gepamperd als je het schattige meisje uithing? De spiegel die je partner je momenteel voorhoudt, helpt je om die rol te ontmaskeren. Hoezeer het ook lijkt dat dit is wie je bent, je hebt de vrijheid en de keuze om een andere rol te spelen. Dat is een emotionele ontdekkingsreis, die betekent dat je verder komt in je leven en in de liefde. En dan, single of niet, ergens in november of december komt iemand je een bos rozen brengen. Je hart vat razendsnel vlam.
Familie Alles wat te maken heeft met het thema familie gaat het komende jaar gepaard met intense emoties. Begrafenissen en geboortes krijgen een extra lading, feesten lopen volkomen uit de hand. Dat is de uitbundige kracht van Jupiter in Schorpioen, die verdrongen emoties aan het licht brengt. Maar daarin zit een positieve, helende kracht. Het is niet langer nodig om geheimen te hebben voor elkaar. Want je familie is er klaar voor om elkaar liefdevol te accepteren, ‘no matter what’. Verder helpt deze stand van Jupiter jou om familieleden te vergeven die jou in het verleden iets hebben aangedaan. Geen betere periode om voorgoed je wrok en haat achter je te laten, dan juist nu. En dat betekent dat de familierelaties in 2018 sterker en beter worden. Gebruik die positieve energie ook om je huiselijke omgeving aan te pakken. Onderzoek wat er in de kelders licht opgeslagen en gun oude rommel een nieuw leven via de kringloop of via het oud vuil. Zo komt er ruimte om een woondroom te realiseren. Misschien zelfs de verhuizing naar een groter, luxer pand.
Carrière Het voelt in 2018 vaak meer als ploeteren voor je geld dan als bouwen aan je carrière. En daar komt vaak een groot gevoel van onzekerheid bij, of je wel op het juiste pad bent, of dit wel écht is wat je wilt of kunt. En toch… met de inzet van de ijverige planeet Saturnus bouw je aan een fundament voor een toekomst waarin je meer waardering krijgt en vooral meer geld gaat verdienen. En dat laatste is bij Leeuw altijd welkom, zelfs als je hoegenaamd niet om materie geeft. Verder kan je werk een soort persoonlijk gevecht worden met zaken als deadlines, planning, administratie en andere ‘bijkomstigheden’. Pluto is je op dit gebied echt aan het plagen, door je een gevoel van machteloosheid te bezorgen. De sleutel is dat je je niet verzet tegen dat ‘wat moet’, maar dat je accepteert dat het erbij hoort om je doelen te halen. Just do it, zeggen ze bij een bekend merk hardloopschoenen.

In de tweede helft van het jaar, krijg je de steun in je rug van Uranus. Dat wil zeggen dat je kunt opvallen in de grijze massa en dat de samenwerking met of de steun van vrienden je verder helpt op je weg naar eternal fame.

BewarenBewarenBewarenBewaren

%d bloggers liken dit: