Jupiter, Uranus, Mars en Pluto laten nog één keer zien waartoe ze in staat zijn, na de stormachtige jaren die we al achter de rug hebben. Intermenselijke botsingen verlopen uitzonderlijk heftig, zowel de oude als de nieuwe machten willen van geen wijken weten en vooral de revolutionaire, jonge en veranderingsgezinde groepen zijn woedend, laten dat merken en zullen kost wat kost winnen. Jupiter doet er nog een schepje bovenop, bedient zich van propaganda waardoor alles wat in de openbaarheid komt, wordt opgeblazen. Dat belooft dus wat voor de verkiezingen op 15 maart aanstaande… Maar ook in het buitenland kunnen er extreme en gekke dingen gebeuren.

Combineer de woorden ‘strijdlust’ met ‘macht’, ‘revolutie’ en ‘overdreven’ en je begrijpt dat dit een stormachtige maand gaat worden. Het is flauw om over de Brexit, Trump en Wilders te beginnen, maar het politieke circus dendert waarschijnlijk af op een compleet gekkenhuis. Toch hoeven we niet bang te zijn voor oorlog. De planeten zagen er aan het begin van de 2e Wereldoorlog compleet anders uit. Mars, Jupiter en Pluto maakten toen een aspect, maar Uranus niet mee en dat maakte de situatie in feite beter voorspelbaar. Met Uranus erbij, kan het alle kanten op gaan. Een lichtpunt: Jupiter blaast de zaken enorm op, waardoor de soep uiteindelijk niet zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend. Daarom hoop ik stiekem dat dit de zwanenzang is van de planeetstanden die onze wereld al jaren in zijn negatieve greep houdt.

Walk on through the rain, walk on through the storm…

Ook persoonlijk worden veel mensen door dit aspect geraakt. Is er iets waar je al tijden tegenaan hikt, een verandering of vernieuwing die je wilt, dan heb je dankzij Mars de moed om door te pakken. Ineens gooi je alles in de strijd met een kinderlijke overmoed. Je denkt minder goed na over negatieve consequenties omdat Jupiter je inschattingsvermogen vertroebelt. Misschien ben je ook wat egoïstischer dan normaal, waardoor je anderen tegen je in het harnas jaagt.
Dus misschien schrik je van de gevolgen, als je eindelijk je eigen weg kiest. Maar op den duur zul je merken dat alles gebeurt met een reden. Waar wordt gewerkt vallen spaanders. En het is belangrijker dan ooit om te midden van dit oergeweld te blijven geloven in je eigen kracht. Laten we als voorbeeld een verbouwing nemen. De kleine huiskamer met de schrootjesmuur zit je al tijden dwars. Als je doorbreekt naar de gang, krijg je er ruimte bij en ziet je huis er eigentijds en fris uit. Dat is de visie van Uranus.
Als je eindelijk klaar bent om door te pakken, kan de klusjesvrouw/man pas over drie maanden beginnen. Dan denk je: dit kan ik zelf ook! Je pakt de sloophamer. Dat is Mars, die heeft geen geduld en wil zich bewijzen. Even een weekje doorbuffelen en dan is het klaar. Dat is de overmoed van Jupiter.

Maar dan, als je begint te hakken, komt Pluto tevoorschijn. Die brengt dingen aan het licht die verborgen zijn gebleven. Er lopen verouderde elektrische leidingen door de muur die vervangen moeten worden. Er ontstaat kortsluiting (dat is ook Uranus) en zo komt van het een het ander. Je huis staat inmiddels op zijn kop en je loopt tegen je fysieke grenzen aan. Je hebt hulp, geld en tijd nodig. Kortom, het wordt een enorme chaos en je moet al je reserves aanspreken.
Maar toch is deze situatie er niet voor niets. Als je vloekend en tierend door de chaos baggert, maak je contact met een enorme innerlijke kracht om dit te doorstaan. Je blijkt meer te kunnen dan je dacht. En uiteindelijk komt er een moment dat alles op zijn plaats valt. Dat je begrijpt waarom dit moest gaan zoals het ging inclusief alle details. En dat je na afloop toch beter af bent. Maar voorlopig is het maart en is de wervelwind in volle gang.