Wat is Chiron in hemelsnaam?

In 1977 ontdekte men ergens tussen Saturnus en Uranus, het planeetachtige hemellichaam Chiron. Chiron kreeg de bijnaam ‘de gewonde heelmeester’ en staat in de astrologie voor een levensgebied waar pijn zit die geheeld moet worden. Als dat eenmaal is gelukt, ben je in staat anderen te helpen om hun pijn op te lossen.
Vanaf februari staat Chiron – na ruim vijf jaar – niet langer in Waterman maar in Vissen. Dat betekent een kleine subtiele verandering die iedereen een beetje meekrijgt.
Waterman gaat over populariteit, moderne communicatie, vriendengroepen, jezelf één voelen met anderen en samen een ideaal nastreven. De afgelopen vijf jaar hebben we de opkomst gezien van de sociale netwerken via internet. Dat is in feite iets heilzaams, omdat het concreet bijdraagt aan het gevoel dat we met elkaar verbonden zijn. We hebben allemaal weleens de pijn gevoeld van ‘het er niet bij horen’. Die hebben we een stukje kunnen oplossen met de sociale netwerken én Chiron.
Chiron staat nu in Vissen. Dat gaat over een spirituele pijn die we ervaren. Het gevoel van leegte, is dit nou alles of is er toch iets hogers? Als Chiron zijn werk de komende vijf jaar goed doet, dan zal dat veel spirituele verdieping geven en zullen zich oplossingen aandienen voor mensen die kampen met verslavingen. Spirituele leegte is namelijk de perfecte voedingsbodem voor verslaving, een concept dat dan ook bij het teken Vissen hoort.

One thought on “Wat is Chiron in hemelsnaam?

  1. Ron de Wolf

    Hallo Johanna,

    Ik kwam op het spoor van Chiron door een e-mail van Constance Demby, naar aanleiding van het overlijden van de acteur Robin Williams.Je schrijft dat de komst van en het grootschalige gebruik van het moderne communicatiemiddel Internet in feite iets heilzaams is. Dat ben ik maar ten dele met je eens. Zelf ben ik mensenschuw maar vaardig achter mijn toetsenbord. Mijn contacten met anderen via de PC zijn meestal niet echt diepgaand, een enkele uitzondering daargelaten. Wat blijft is het sterke verlangen om zonder angst te kunnen leven als mens onder de mensen. En elkaar daarbij rechtstreeks in de ogen te kunnen kijken. Op dezelfde manier zoals Jezus dat destijds ook heeft gekund, althans zo stel ik me dat voor. Kun je me misschien helpen om mijn doel te bereiken?

    Met vriendelijke groet,
    Ron de Wolf

Comments are closed.