Nu de datum nadert waar iedereen zo bang voor is, 21 december 2012 (veel bronnen hebben het over andere data zoals 27 december 2012), wil ik graag een klein stukje herhalen dat ik eind vorig jaar heb geschreven. Ik geloof dat we weliswaar in spannende tijden leven, maar ik geloof niet dat nu de wereld vergaat of dat we ineens allemaal verlicht raken.

Citaat uit mijn blog van vorig jaar: “De beruchte datum van 21 december 2012 verschijnt er een YOD-figuur aan de hemel tussen Saturnus, Pluto en Jupiter. Dit aspect draagt de bijnaam: vingerwijzing van God en volgens sommige astrologen wijst het erop dat er een soort van verlichting tot stand komt, omdat de hemelse macht (Jupiter) het wint van de aardse macht (Saturnus en Pluto).

Exact ditzelfde aspect komt gemiddeld eens in de 180 jaar voor. Sinds 1800 heeft het een keer plaatsgevonden en dat was op 27 mei 1989. Die dag was belangrijk voor de protesten in China en dat jaar begon de val van de Berlijnse muur (maar dat was een half jaar later). Het zou mooi zijn als dit aspect nu, in 2012 de val van het communisme in Cuba en Noord-Korea zou inluiden. Het draagt in zich de ultieme rechtvaardigheid: een soort afrekening van wat oud en star is (Saturnus) door geloof en vertouwen in het nieuwe (Jupiter) en dat met een enorme power en transformerende kracht (Pluto). Dat lijkt me alleszins iets positiefs om naar uit te kijken.” Einde citaat.

Nu er zulke heftige ontwikkelingen zijn tussen Israel en Palestina, zou het mi kunnen dat deze Yod daarop slaat. De basis van de YOD wordt gevormd door een sextiel van Pluto (8 graden Steenbok) en Saturnus (8 graden Schorpioen). Op 15 november 1988, toen de Palestijnen hun eigen Staat uitriepen, stond Pluto op 12 graden Schorpioen en Saturnus op 15 graden Steenbok. Dat is niet erg precies wat de graden betreft, maar het is wel een opmerkelijk detail. Saturnus en Pluto die samen werken aan de macht en de orde, zijn terug op een oude positie, maar dan omgekeerd. Dat geeft een soort payback time. De lucky factor van de YOD is Jupiter (op 8 graden Tweelingen) en die valt samen met Mercurius van Israel (op 11 graden Tweelingen). Hij komt ook heel dicht in de buurt van de Jupiter van Palestina (op 2 graden Tweelingen).

Begrijp me goed, normaal werk ik met kleine orbs, van maximaal 3 tot vier graden. Zeker als het een Yod betreft. Maar omdat dit toch bijzonder is, wilde ik het meenemen. Een vinger van God die rechtstreeks naar Palestina wijst. Nog een opmerkelijk detail. In de geboorte-‘YOD’ van Palestina doen Mercurius en Neptunus mee. Communicatie en illusie.

Hieronder tekeningen van beide YOD’s:

De YOD van 21 december

De YOD van 21 december

 

De 'YOD" in de horoscoop van Palestina (15 november 1988)

De ‘YOD” in de horoscoop van Palestina (15 november 1988)