Van 1 tot 20 juli gaat Mars door het teken Kreeft. Dat geeft een flinke dynamiek in de sfeer van familie, huis en haard. Na de 20e koerst Mars verder door Leeuw, waar hij zich meer op zijn gemak voelt en ons helpt om creatief en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

Mars is een energieke planeet die vibreert met onze fysieke en seksuele energie. Gedreven door Mars durven we beter voor onze rechten op te komen, zijn we actiever en voelen we meer passie. Met Mars aan onze kant wordt het nooit saai en blijven we in beweging. Kreeft is een van de gevoeligste tekens van de Dierenriem, een waterteken, dat zich beweegt in de wereld van de emoties. Kreeft hoort ook bij het gevoel van thuis-zijn, bij de familie, je afkomst en herkomst. Als beide symbolen samenkomen en Mars dendert door Kreeft dan ontstaat er een snelkookpan. De emoties lopen al snel hoog op: we zijn allemaal wat ongeduldiger en emotioneler dan normaal. Maar we kunnen ook met passie strijden voor de dingen die echt ons hart raken.
Omdat Kreeft de thuishaven is van alles wat betrekking heeft op familierelaties, is het belangrijk dat je voorzichtig bent met het uitspreken van ergernissen. Door de impulsieve natuur van Mars kan een discussie snel oplaaien. En dan is ineens iedereen boos, zonder dat duidelijk wordt hoe dat kon gebeuren. Stel bezoekjes aan familieleden waarmee je makkelijk botst, een paar weken uit. Na 21 juli is Mars een deurtje verder gegaan en verloopt zo’n bezoek veel prettiger.
Bereid jezelf goed voor op alle gesprekken met een emotionele lading. Voer ze in een rustige omgeving (in het park of aan zee bijvoorbeeld!). Visualiseer tevoren een vreedzame uitkomst, of breng jezelf tot rust door een korte meditatie voordat je op weg gaat. Wees ook matig met dranken die ons ego en temperament aanwakkeren, zoals koffie en alcohol.

Voel je onrust in je huis, ben je niet tevreden met de indeling of de kleuren van je interieur? Dan is Mars in Kreeft een uitstekende tijd om een kleine verbouwing of restyling aan te gaan. Consulteer bijvoorbeeld iemand met kennis van Feng Shui zodat de energie in je huis beter gaat stromen. Mars geeft je net dat duwtje in de rug om huiselijke projecten aan te pakken. Probeer daarbij de hulp in te roepen van mensen met vakkennis. Als je alles zelf wilt doen (die neiging wordt door Mars aangewakkerd) kan het zijn dat er spaanders vallen.
Op 21 juli verhuist Mars naar het vurige teken Leeuw. Mars en Leeuw hebben veel affiniteit met elkaar. Beiden zijn hartstochtelijk en trots, beiden zijn mannelijk.Mannen resoneren echt op zo’n planeetstand, het versterkt hun beschermende macho-energie en zelfvertrouwen. Een advies voor vrouwen: Laat je vrouwelijkheid en kwetsbaarheid zien en geef hem de ruimte om echt man te zijn. Je kunt ook merken dat de hartstocht opleeft. Dit is een ideale periode voor een cursus kundalini of tantra. Was dat al langere tijd een wens, maak die dan nu concreet.