In juli reizen de Zon en Venus samen door het teken Kreeft, waardoor we ons sterker verbonden voelen met huis, familie en verleden. 
Met twee belangrijke planeten in het teken Kreeft, is iedereen wat emotioneler en sentimenteler dan gewoonlijk. Het ophalen van herinneringen is een belangrijk tijdverdrijf en we hebben meer behoefte aan veiligheid en geborgenheid bij elkaar. De boze buitenwereld laten we het liefst voor wat hij is. Ook de band met het land waar we geboren zijn wordt sterker gevoeld dan normaal. Dat betekent dat sommige vakantiegangers, vooral als ze onder het teken Kreeft zijn geboren, last kunnen hebben van heimwee.  Omdat de planeet Venus over liefde en relaties regeert, kunnen we ook merken dat de herinneringen aan een ex of jeugdliefde sterker worden. Of dat er iets gebeurt waardoor we opnieuw aan hem of haar moeten denken. We kunnen geïnspireerd raken om contact op te nemen en onze eigen aflevering van het tv-programma Memories te beleven. Dat betekent voor sommigen van ons een prachtige en emotievolle reünie. Verder is het belangrijk om in juli tijd door te brengen met familie en elkaar te steunen door dik en dun. We kunnen ons meer teruggeworpen voelen op mensen met wie we een bloedband hebben. Voor sommigen is dat altijd al vanzelfsprekend. Anderen kunnen merken dat ze hun familie te lang voor lief hebben genomen. Het is nu een goede tijd om de schade in te halen, elkaar aandacht te geven. De band met onze moeders en oma’s komt ook in een speciaal daglicht te staan. We kunnen veel leren van hun wijsheid en verzorgende vrouwelijke energie. Vooral vrouwen die overwegend hun mannelijke eigenschappen cultiveren, kunnen hierdoor enorm groeien. Als ze leiding geven, kunnen ze ontdekken dat het veel effectiever is om anderen vertrouwen te geven en met zachte hand te regeren. afbeelding1_oost_west_lightbox
Venus en Zon in Kreeft betekent ook dat het een goede periode is om de inwendige mens te versterken. We voelen dat het belangrijk is om lekker en gezond te eten. Misschien voelen we meer dan anders de behoefte om samen te koken en te genieten van goed en puur voedsel. Ook belangrijk is het om te onderzoeken hoe we onze emoties aan voedsel koppelen. Eten we bepaalde emoties weg? Hebben we de neiging onszelf te belonen of te straffen met eten? Zijn er bepaalde regels of gewoontes die met eten te maken hebben en die niet goed voor ons zijn? Juli is de maand om ze te onderkennen. Hoewel Kreeft enorm gehecht is aan vaste gewoontes, kan verandering onder invloed van dit teken ineens enorm snel en drastisch gaan. Dan is het een kwestie van: nu is het wel een keer genoeg geweest. Veel meer nog dat over eten en relaties kan dit slaan op emotionele patronen. Vooral als we kinderlijk omgaan met onze emoties, anderen verantwoordelijk houden voor ons geluk of onze tegenslagen, is de tijd aangebroken om volwassen te worden. Als we regelmatig proberen onze zin te krijgen door te zwijgen, zielig te doen of door te huilen, kunnen we deze maand leren om gewoon te vragen wat we willen. En als een ander daarin niet meegaat, kunnen we leren dat te accepteren zonder te mokken. You win some, you loose some. Vooral rond 19 juni, als de Volle Maan in Steenbok staat, kunnen veel mensen en doorslaggevende gebeurtenis meemaken. Hoewel iedereen deze maand en beetje ‘under the moon’ is, zijn het uiteraard vooral de Kreeften zelf die de invloed van deze stand merken. Zij kunnen het sterkst te maken krijgen met de genoemde gevoelens, zij beleven de meest romantische momenten. En zij kunnen emotioneel het meeste groeien van wat zich nu in hun leven aandient.