Ik ben een enorme fan van de boeken van astroloog Bastiaan Van Wingerden. Een van zijn boeken gaat over Lilith. Dat is geen planeet, maar een punt aan de sterrenhemel. Ze wordt ook wel de zwarte maan genoemd. Toen ik net met astrologie begon, had ik het niet zo met die punten aan de hemel. Ik geloofde meer in keiharde planeten, zoals Saturnus of Mars. Maar na het bestuderen van Bastiaans boeken, ben ik sterk overtuigd geraakt van de waarde ervan.
Lilith is het punt waar we als mensen contact maken met de onzichtbare werkelijkheid om ons heen. Ook is het een talent dat we moeten ontwikkelen (of beter gezegd, dat we als kind verloren zijn en dat we opnieuw moeten aanboren), als onderdeel van onze lotsbestemming. Dat kan helder weten en communiceren zijn, als Lilith in Tweeling staat, dat kan ook de gave van het magnetiseren zijn als Lilith in Stier staat. In elk geval is het een uitzonderlijk talent, dat we pas ten volle kunnen aanspreken als Pluto is gekraakt (zie eerdere blog) en onze Maansknopen op koers liggen.
Dat is lang niet altijd een eenvoudige klus, maar het is wel wat ons bestaan op aarde zo boeiend maakt.

Wil je weten hoe wat Lilith voor jou betekent? In een persoonlijk consult kunnen we jouw lilith uitdiepen en nog veel meer.