In maart is iets bijzonders aan de hand, dan vormen de vier belangrijkste planeten een vlinder aan de hemel.
Maar liefst vier planeten – Jupiter, Saturnus, Pluto en Uranus – verbinden zich met elkaar om een soort vlinderfiguur te vormen. Zo’n complexe symmetrie komt niet vaak voor en heeft vrijwel altijd een bijzondere betekenis. Jupiter wijst op groei en expansie. Hij laat dingen soms uit de hand lopen of blaast ze buiten proporties op. Saturnus zet zijn autoriteit in om zaken in de hand te houden en doet dat deze maand op een krampachtige manier. Dat betekent dat er veel spanning kan ontstaan. Dingen die misgaan, worden op het nippertje gered. Zaken die er fantastisch uitzien, kunnen op een grootste manier mislukken. De invloed van Uranus doet zich ook gelden. Deze rebelse planeet vecht met de transformerende kracht van Pluto en dat betekent dat er in de wereld ontwikkelingen gaande zijn die ons verstand te boven gaan. De wereld om ons heen verandert snel – lang niet altijd op een leuke manier – en er wordt veel aanpassingsvermogen van ons gevraagd.

Watercolor multicolored heart.

hart of vlinder?

De veranderingen deze maand zijn niet altijd rechtvaardig. Het gaat over geld en macht. De mensen die toch al veel geld hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. Maar het zijn juist de zwakkeren die merken dat ze aan het kortste eind trekken. Als je krap zit, ligt er opeens een bekeuring op de mat. Of een verzekering keert niet uit waar je recht op hebt. Het is moeilijk bij deze energie je recht te halen.
Dat kan zorgen voor veel onrust en ontevredenheid. Er kan een negatieve stemming ontstaan die niets helpt en die het algehele gevoel van onbehagen alleen maar versterkt. We kunnen elkaar aansteken met zwartkijken. En dan is de vraag: doe je daaraan mee, of zie je in dat mopperen en klagen niet helpen? We lopen ook aan tegen religieuze en levensvragen. Wat is goed en wat is kwaad? In wie of wat kun je echt geloven en wie zijn de valse profeten?

Wat moeten we met dit aspect? Allereerst is het belangrijk om machteloze en negatieve gevoelens te transformeren: door anders te denken, je eigen gedachtepatronen te onderzoeken, je te richten op de positieve aspecten van het leven (count your blessings) krijg je grip op je leven. Wat zich buiten afspeelt is deze maand misschien te groot en te massaal. Vertrouw op je innerlijke wereld.
Maar dat betekent niet dat je alleen maar machteloos hoeft toe te kijken. Veranderingen zijn wel degelijk mogelijk, als je samenwerking zoekt met anderen. Belangrijk is dat je geduld hebt en kleine stappen neemt. Met te veel optimisme of overmoed kom je niet ver. Realiteitszin is een belangrijke eigenschap om deze maand succesvol te opereren.
Jupiter zegt verder dat het belangrijk is om elkaar te vergeven. Dat helpt om de stemming te verbeteren. Het is ook een manier om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen emoties. Volwassen om gaan met je gevoelens is een belangrijke les die veel mensen deze maand kunnen leren.
Een makkelijke maand is het niet. Soms zijn de lessen die we moeten leren onbegrijpelijk. Of ze lijken onrechtvaardig en dat maakt ons opstandig en boos. We hebben er geen zin in. Dan is het belangrijk om jezelf over te geven aan je wijze, innerlijke stem die altijd weet wat goed voor je is. Luister in stilte naar dit geluid, als je er even niet uitkomt.
Boogschutters voelen meer dan anderen de impact van dit vlinderaspect. Hun leven kan op zijn kop staan en er wordt erg veel van ze gevraagd. Gelukkig heeft Boogschutter een gigantisch uithoudingsvermogen en kan hij met zijn optimisme vrijwel elk obstakel overwinnen. En als de nood hoog is, merkt Boogschutter dat hij kan vertrouwen op zijn vrienden. Dat is niet alleen erg bijzonder, het geeft Boogschutter het gevoel dat hij de hele wereld aankan, hoe zwaar ook de beproeving.

%d bloggers liken dit: