In de zomer van 2006 gingen Reese Witherspon en Ryan Philipe scheiden! Kort daarna schreef ik voor een tijdschrift het volgende:

Wonderlijk dat dit stel, dat er altijd zo gelukkig en stabiel uitzag, ineens gaat scheiden. Terwijl ze net een paar jaar samen een baby hebben. Het schijnt dat ze de laatste tijd vreselijke ruzies hadden, maar als we in de sterren kijken, dan denken we dat het te maken heeft met de beroemde seven years itch. Deze valt zelfs volkomen te verklaren op grond van de loop van de planeet saturnus, die elke zeven jaar een lastige positie inneemt ten opzichte van zijn positie zeven jaar eerder. Een huwelijk wordt niet alleen gekleurd door de planeetstanden van de twee partners, maar ook door de planeetstanden op de huwelijksdatum. Daarom is ‘zeven jaar’ een gevaarlijk moment. Reese en Ryan hebben daadwerkelijk echte liefde gevoeld voor elkaar. Ze hebben een dubbel soulmate-aspect, dat is een aspect tussen chiron en venus dat (onder bepaalde voorwaardes) duidt op echte liefde.
Het kan dan ook niet anders of ze zijn er allebei stuk van. Eigenlijk gaan deze relaties niet snel definitief mis. Maar hun beider horoscopen bevatten ook een aspect dat we ‘het gebroken hart’ noemen. Het is Reese die de knoop heeft doorgehakt, maar dat zou weleens te maken kunnen hebben met het gedrag van Ryan, die in zijn horoscoop een ‘swingers’-aspect heeft. Dat komt erop neer dat hij het in een vaste relatie snel benauwd krijgt. En zo’n aspect trekt uiteraard zijn tol als er een baby komt, want dan moet je nog meer vrijheid opgeven. Vaak gaan deze mannen ook snel vreemd, maar Ryan is geen typische rokkenjager. Het lijkt er meer op dat hij behoefte heeft aan een wilder leventje en gewoon vrij wil zijn. Wel heeft hij heel hoge vaak onrealistische verwachtingen van de liefde, waardoor de weg bij wijze van spreke al wordt aangelegd voor teleurstellingen. Reese heeft in haar geboortehoroscoop een heel moeilijk aspect, waardoor ze geboren is voor teleurstellingen in de liefde. Ze laat zich niet snel veroveren. Laat ze iemand toch toe in haar hart en gaat het mis, dan duurt het heel lang voor ze daarover heen is.
Een ander gevolg van het ‘gebroken hart’-aspect is dat een stel erg veel moeite doet om voor de buitenwereld de schijn op te houden van een perfect huwelijk, terwijl achter gesloten deuren, de saaiheid en leegte toeslaan. Maar het is een moeilijk verhaal, met deze twee, want het dubbele, ijzersterke soulmate-aspect, maakt het bijna onmogelijk uit elkaar te gaan. Het zou mooi zijn als Ryan een tijdje buiten ging spelen, om daarna terug te keren bij Reese. Maar Reese is iemand die grote beslissingen heel goed overweegt en daar niet snel op terugkomt.