In februari merken we allemaal de kracht van Saturnus en Uranus die voorrang geven aan mensen die samenwerken voor een betere toekomst.

Als de vaderlijke energie van Saturnus samenwerkt met de rebelse Uranus, kunnen er mooie dingen tot stand worden gebracht. Dit aspect doet denken aan de politiek, waarin leiderschap belangrijk is, maar minstens zo belangrijk is het nastreven van een sociaal ideaal waarin iedereen gelijke rechten heeft en waar we ons verbonden voelen met elkaar. Vrijheid, gelijkheid en broederschap. Ook op persoonlijk vlak geeft Uranus de behoefte aan vrijheid, de drang om zo af en toe door roeien en ruiten te gaan, gek te doen, alles achter je te laten en je niets aan te trekken van anderen. Zelfs als je nooit aan dit wilde verlangen gehoor geeft, dan ken je toch deze energie, dat kan niet anders. Uranus heeft de magie van een donderslag bij heldere hemel. Je schrikt ervan, maar eigenlijk is het reden om blij te zijn want er komt een verfrissende regenbui aan. Saturnus houdt de wilde energie van Uranus in bedwang, waardoor het niet alleen maar een rebel without a cause is, maar waardoor hij echt duurzame veranderingen tot stand kan brengen.

Verandering alstublieft! 
Dus als je verlangt naar een grote verandering in je leven, dan is februari de maand waarin je lef kunt paren aan daadkracht. Je kunt grote stappen zetten die lang doorwerken in de toekomst. Je kunt bouwen aan een nieuw leven. Toewerken naar meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat is natuurlijk prachtig voor zelftandig ondernemers. Elke verandering is spannend, maar de veranderingen die je nu aanbrengt, werken in je voordeel. Ook als je droomt van een mooiere wereld, hoeft het deze maand niet bij dromen te blijven, maar ontdek je dat er praktische manieren zijn om die wereld vorm te geven. Gewoon je schouders eronder. Met je hoofd in de wolken en je voeten op aarde. Droom je ervan om actief te worden in de politiek? Dan is dit je moment.

Gevoel voor tijd
Saturnus heeft een sterke relatie met ons tijdsbesef en Uranus heeft altijd haast. Dat betekent dat we onze tijdsbeleving anders is dan normaal. Dingen lijken sneller of langzamer te gaan dan normaal. Als we ons haasten, zitten dingen tegen, maar nemen we de tijd voor dingen, dan pakken ze goed uit. De bereidheid om samen te delen en naar elkaar te luisteren is groot en dat betekent dat iedereen zich een volwaardig lid voelt van een team of club. Samenwerken is daarom een prettige ervaring. Ben je een ijverige eenpitter, leg dan contact met anderen en vorm een netwerkorganisatie. Ook dat is het terrein van Uranus: verbonden zijn in vrijheid. Ouders merken dat ze weer vat kunnen krijgen op hun pubers. Maar dat gaat niet als ze alleen maar populair en hip willen doen en alles goed vinden. Pubers hebben echt sturing nodig, ouders worden gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen. Dar is niets mis mee. De structuur die ouders aanbrengen wordt geaccepteerd en geeft kinderen veiligheid.

Vriendschap vernieuwen
Het is ook een goede periode om met andere ogen te kijken naar vriendschap. Misschien merk je dat het prettig voelt om minder energie te steken in oppervlakkige vriendschappen en meer tijd door te brengen met je trouwste vrienden. Dat is een keuze voor kwaliteit, waar je gelukkiger van wordt. Minder whappen, meer goede gesprekken. Het leven wordt daarmee overzichtelijker en je kunt beter gebruik maken van je tijd. Eigenlijk is dit aspect voor iedereen een zegen omdat zoveel duurzame en structurele verbeteringen mogelijk zijn. Maar Steenbok en Waterman profiteren er nog meer van dan de rest van de Dierenriem, omdat zij extra worden aangeraakt door de energie van respectievelijk Saturnus en Uranus. Zij surfen moeiteloos mee op de energie van dit uitermate prettige en nuttige aspect.

%d bloggers liken dit: