Update maandag 11 januari: Gisteravond, terwijl ik deze blog aan het schrijven was, overleed David Bowie, twee dagen na zijn 69e verjaardag. Toeval? The man from Mars had iets met de kosmos. Hij sloot zijn carrière af met het album Blackstar, met als afbeelding een zwarte pentakel. Het symbool van Venus en creativiteit, waarin de Gulden Snede verstopt zit, de maat voor absolute schoonheid. Shine on forever David Bowie!

Blackstar_album_coverOnlangs bracht ik een bezoek aan de David Bowie expositie in Groningen. Hoe vaak je Heroes ook hebt meegebruld, pas als je een museum ziet dat volhangt met het werk van Bowie, besef je wat een visionaire, grootse en veelzijdige kunstenaar hij is. Een genie dat al heel jong vast van plan moet zijn geweest om het alledaagse te overstijgen en zijn handtekening achter te laten op onze planeet (of op Mars). impressie_3Als je astroloog bent, denk je natuurlijk meteen: hoe zit het met zijn horoscoop? Bowie is een Steenbok met volgens de meest recente gegevens ascendant Waterman. Geboren op 8 januari 1947. Toen ik dat opzocht, moest ik ineens denken aan die andere onvergetelijke artiest die geboren is op 8 januari (1935)… Elvis Presley. Ook een man die de wereld voorgoed heeft veranderd met zijn muziek, een artiest met een onaardse grootsheid en een voorliefde voor overdadige kostuums. Zouden er meer overeenkomsten zijn tussen deze twee Steenbokken? Hier het resultaat van de vergelijking:

Jupiter in Schorpioen: Onbegrensd transformeren: vooral Bowie vond zichzelf steeds opnieuw uit. Onbegrensde seksualiteit: Elvis had vooral veel partners, Bowie stond open voor biseksuele gevoelens. Let ook op hun Chinees-astrologische teken, die een samenhang vertoont met Jupiter. Beide artiesten zijn geboren onder het teken Hond.
Zon sextiel Jupiter: Een gigantische geluksfactor. Een die mensen laat geloven in zichzelf en die de scheppingsdrang en creativiteit versterkt. Ook een die een sterke band smeedt tussen het individu en zijn culturele omgeving (de tijds- en cultuurgeest).
Mercurius in Steenbok: Intelligentie en het vermogen tot het realiseren van grote ambitieuze projecten.
Venus oppositie Pluto (Presley) vs Venus driehoek Pluto (Bowie): Dit aspect geeft radicaliteit en drama aan de esthetiek. Het verlangen zichzelf te ontdekken via de kunst. Het transformerende van de kunst. Bij Elvis wint het destructieve element van Pluto, door de oppositie. Bij Bowie kan de Venus-Pluto energie juist zachter en intiemer worden naarmate hij ouder wordt. Dan heeft hij minder behoefte aan drama.
Jupiter vierkant Pluto (Bowie) vs Jupiter droehoek Pluto (Presley): Vaak zie je bij dit aspect mensen die puissant rijk worden. Hun Pluto-energie (macht, charisma, drama en het grote geld) is onbegrensd omdat Jupiter voor expansie zorgt, waardoor ze risico’s nemen die een ander niet aandurft. Ze geloven in hun eigen power en er is niets dat ze ervan weerhoudt het maximale uit hun leven te halen.
Maan conjunct Saturnus vierkant Chiron: Oef. Beide mannen blijken emotioneel beschadigd in de band met hun moeder. Van Elvis weten we dat hij zijn moeder aanbad en haar dood niet goed kon verwerken. Van Bowie weten we minder. Maar het wijst erop dat ze veel beter waren in het vertonen van hun emoties op een onpersoonlijke manier, door op te treden, dan direct, in het persoonlijke contact. Dit zou hun grote verlegenheid verklaren. Tegelijk, door de verbintenis met Chiron, zijn ze in staat de emotionele pijn van anderen te verlichten door het doorvoelen van hun eigen pijn.

Opmerkelijke verschillen: Venus vierkant Uranus (Elvis) vs Mars/Zon inconjunct Uranus (Bowie). Beiden hebben een krachtig Uranus-aspect op persoonijke planeten. Dat kan haast niet anders, als je de bereidheid hebt om in je eentje een soort revolutie te ontketenen. Omdat het bij Elvis Venus is en bij Bowie Mars/Zon, die het Uranus-aspect maakt, zou je kunnen concluderen dat het Elvis meer is overkomen, terwijl Bowie zijn eigen revolutie zorgvuldig regisseerde. Elvis Presley heeft daarnaast lastige en destructieve aspecten, die hem kwetsbaar maken en die misschien verklaren waarom zijn leven zo tragisch ontspoorde. Zoals Zon oppositie Pluto.

Meer mensen van 8 januari: Nicolas Cage (let op de fysieke gelijkenis met Elvis Presley, hij had opmerkelijk genoeg kort een relatie met diens dochter, Lisa Marie Presley) Stephen Hawking – Simone de Beauvoir – Carolina Herrera – R. Kelly – Kim Jong-un- Shirley Bassey- Graham Chapman

Horoscoop van David Bowie

Horoscoop van David Bowie

Horoscoop van Elvis Presley

Horoscoop van Elvis Presley

%d bloggers liken dit: