In augustus staat Venus in het teken Kreeft. Dat geeft de kans om conflicten in de familiesfeer oplossen maar ook om de ander dichterbij te laten in je intieme relatie.

Planeet Venus is de planeet van schoonheid en relaties. Hij geeft aan welke rol we (meestal) spelen in liefdesrelaties en welk innerlijk beeld we bij ons dragen van vrouwelijkheid en de vrouw. Ook laat Venus zien wat mooi vinden, wat we waardevol vinden, graag verzamelen en hoe we bezit opbouwen.
Kreeft is een van de gevoeligste tekens van de Dierenriem, een waterteken, dat verbonden is met onze emotionele basis. Kreeft geeft je een gevoel van thuis-zijn, thuiskomen. Het is het teken dat gaat over moeders, familie en onze geboortegrond.
Venus voelt zich thuis in het teken Kreeft. Zowel Kreeft als Venus hebben een vrouwelijke kwaliteit en omdat ze met elkaar in harmonie zijn, versterken ze elkaar. Dus reken maar dat we in augustus onze vrouwelijke en moederlijke kwaliteiten durven laten zien. En dat kan voor mannen een uitnodiging zijn om ook meer van zichzelf te laten zien, om vrouwen dichterbij te laten komen.

Maar vooral familierelaties komen tot bloei en voelen goed. Nadat Mars vorige maand tot botsingen heeft geleid, komt Venus nu zorgen dat onze harten worden geheeld en dat we de strijdbijl begraven. Hoe haal je het beste uit deze mooie energie?
Organiseer een familiebijeenkomst, een reünie waarbij je samen geniet van het leven en alles wat lekker is. Nodig ook het ‘zwarte schaap’ uit. De ontroering is groot als elk lid van de familie (weer) het gevoel heeft erbij te horen. We vervullen allemaal een bepaalde rol in onze familie. De een is de zondebok, de ander is de clown of degene die voor iedereen zorgt. Elke rol is nodig om ons ‘familiekarma’ uit te werken. Venus helpt om vergeving en harmonie te bereiken en zo samen te groeien.

Koester de familie met Venus in Kreeft

Familie bestaat niet alleen uit de anderen waarmee je een bloedband hebt. Het gaat ook om wat je kunt beschouwen als je spirituele familie: de vrienden die je zelf hebt gekozen en die voelen als broers of zussen bijvoorbeeld. Ook met hen kun je de relatie uitdiepen met de aandacht van Venus. Het is bijvoorbeeld een uitgelezen moment om plannen te maken voor mensen die een woongemeenschap willen opzetten.
Als de energie van Mars in Kreeft vorige maand heeft geleid tot een verbouwing, is nu het moment aangebroken om de finesses aan te brengen. Om met liefde de details in je huis te verfraaien, de warmte en gezelligheid terug te brengen met kussens, gordijnen en misschien zelfs een kaarsje aan te steken. Een romantische sfeer zorgt ervoor dat je stemming zacht en uitnodigend wordt. Je kunt daardoor meer open staan voor liefde. Vrouwen genieten er van om anderen te vertroetelen. Mannen zullen zich aangetrokken voelen tot de moederlijke energie van Venus in Kreeft.
Verder is het een perfect moment om iets moois te kopen voor jezelf of je huis en zo de energie van Venus in Kreeft te materialiseren. Een echt Kreeft-object is een mooi stuk antiek (dat meteen een investering is) of een prachtig ingelijst familieportret of een schilderij van een geliefde grootmoeder. Zo kan de warmte van Venus in Kreeft nagloeien, ook na als augustus voorbij is.