Wat kondigt de huidige zonsverduistering aan? Als je geboren bent in 1931, 1949, 1967, 1985 of 2003… misschien een omslag in je leven! Elke keer als er een zonsverduistering plaatsvindt is daar veel aandacht voor. Zowel vanuit de kranten, als vanuit de astrologen. Er zouden ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden. Eerlijk gezegd heb ik daar meestal niet zoveel van gemerkt. Waarom dan die astrologische fascinatie voor zonsverduisteringen?
Bij mij viel het muntje toen ik – met dank aan de bekende astrologe Bernadette Brady – leerde dat niet elke zonsverduistering belangrijk is voor iedereen, maar dat slechts een enkele zonsverduistering van belang is. Die verduisteringen die raken aan je persoonlijke horoscoop. De huidige zonsverduistering van 10 juni 2021 staat op ongeveer 19 graden Tweelingen. Iedereen die op die plek een gevoelig punt heeft staan, bijvoorbeeld de Ascendant, het tiende huis, een belangrijke persoonlijke planeet, kan tot een life changing besluit komen, dat in het halve jaar erna zichtbaar wordt in de buitenwereld.

Maar er is nog iets. De zonsverduistering onthult een opdracht. De spirituele astrologie leert dat de zonsverduistering die voorafgaat aan je geboorte, diegene is waarmee jouw ziel op aarde is gekomen. Samen met een groep andere zielen. De positie van die zonsverduistering geeft je een bepaalde opdracht mee. De opdracht om anderen te helpen, te confronteren (goedschiks of kwaadschiks) om bepaalde kwaliteiten te ontwikkelen. Als de zonsverduistering voor je geboorte in Ram staat bijvoorbeeld, is het jou missie anderen te prikkelen om voor zichzelf op te komen, assertief te zijn. Dit is wat jij anderen wilt en kunt leren met de prenatale zonsverduistering in de tekens:

Ram – om voor zichzelf op te komen, onafhankelijk te zijn, in actie te komen
Stier – morele en financiële waarden en gevoel van eigenwaarde
Tweelingen – de waarde van communicatie, eerlijkheid, het juiste woord
Kreeft – om hun gevoelens te uitten, emotionele stabiliteit en veiligheid
Leeuw – om te schitteren, aandacht en liefde in ontvangst te nemen, speelsheid
Maagd – om hun voetjes op de aarde te houden, precies te zijn, te analyseren
Weegschaal – om eerlijk, gelijkwaardig, harmonieus en respectvol in relaties te zijn
Schorpioen – om hun essentie te ontdekken, contact te maken met hun diepste verlangens en trauma’s
Boogschutter – om tot een filosofie, stroming, religie te komen en voor hun overtuiging te staan
Steenbok – hun reputatie te bewaken, verantwoordelijkheid te dragen, volwassen te worden
Waterman – onthechting en vrijheid, de kunst om los te breken van dogma’s
Vissen – hun empathie en compassie en het vergroten van hun intuïtie

Geboren in 1931 – 1949 – 1967 – 1985 – 2003? Deze zonsverduistering staat niet op zichzelf. Zonsverduisteringen en maansverduisteringen zijn onderdeel van een bepaald patroon dat de neo-Babylonische astronomen (200 – 0 BC) hebben ontdekt. Dat patroon heet een saros-serie. Een complete Saros-serie omvat 120 zonsverduisteringen en duurt  bijna 2200 jaar. De series hebben elk een nummer. Hoe dat patroon astronomisch in elkaar steekt, kan je opzoeken op wikipedia. Het belangrijkste: elke zonsverduistering maakt deel uit van zo’n serie. De huidige zonsverduistering is onderdeel van Saros 147. De zonsverduisteringen uit één serie komen met tussenpauzen van 18 jaar en elf dagen. Hier een aantal relevante zonsverduisteringen uit Saros 147:

6 april 1913 in Ram
18 april 1931 in Ram
28 april 1949 in Stier
9 mei 1967 in Stier
19 mei 1985 in Stier
31 mei 2003 in Tweelingen
10 juni 2021 in Tweelingen

 

Viel jouw geboorte in ongeveer het halve jaar na een van deze zonsverduisteringen dan is vandaag voor jou een belangrijk moment, waarop je kunt voelen dat het tijd is voor een innerlijke omslag. Daar horen (meestal) helemaal geen rampzalige gebeurtenissen bij. Het is eerder zo dat je in de periode erna kunt voelen dat je toe bent aan een grote beslissing, bijvoorbeeld om te verhuizen, van baan te veranderen, in therapie te gaan of een relatie te beëindigen.

De huidige zonsverduistering is dus van belang voor iedereen die geboren is tussen:
6 april 1913 – 31 augustus 1913
18 april 1931 – 12 september 1931
28 april 1949 – 21 oktober 1949
9 mei 1967 – 2 november 1967
19 mei 1985 – 12 november 1985
31 mei 2003 – 23/24 november 2003

En de rest van de mensen hoeft er niet veel aandacht aan te besteden, maar vergeet niet om een eclipsbril op te zetten als je naar de zon kijkt, anders gaat het ten koste van je ogen.

%d bloggers liken dit: