Vannacht staat Venus op dezelfde plek als Jupiter, waardoor de twee samen één grote ster lijken. Zo’n samenstand komt elk jaar voor, want elk jaar passeert Venus wel op zijn minst één keer de positie van Jupiter. Maar dit jaar is die samenstand speciaal. Want niet alleen gemeten in lengtegraden staan zijn op hetzelfde punt, maar ook gemeten in breedtegraden. En dat komt zelden voor. Misschien is dit zelfs dezelfde samenstand van Venus en Jupiter die de komst van baby Jezus aankondigde.
Je zou kunnen zeggen dat de krachten van Venus en Jupiter zich maximaal bundelen. Wat betekent dat? Venus staat voor schoonheid, liefde en harmonie. En Jupiter voor groei, geloof, hoop en optimisme. Wat doet het met ons als deze twee krachten worden gebundeld?
Dan kunnen de liefde en de schoonheid tot bloei komen, geholpen door de meststof van Jupiter. De groei van Jupiter is onbegrensd, oneindig. Alles wat rond deze periode tot leven komt, wordt voorzien van extra kiemkracht, extra levenslust en liefde.
Ook gaat de vereniging van Venus en Jupiter over de kracht van vergeving. Of liever, nu ze zo dicht bij elkaar staan, de SUPERkracht van vergeving.
Soms blijven we eindeloos verbonden met iemand die ons pijn heeft gedaan. We zoeken naar gerechtigheid, genoegdoening, maar die komt niet. De boosheid en kwetsuren staan in de weg. Alsof we die ander nodig hebben om het goed te maken, recht te zetten. Maar dat is niet zo.
Wat we nodig hebben is de kracht en de liefde om de ander en onszelf te vergeven voor wat er is gebeurd. De erkenning voor het feit dat zowel jij als de ander handelden vanuit onwetendheid, niet beter wisten. Nu je weet wat de gevolgen zijn zou je het anders doen.
De samenstand van Venus en Jupiter geeft iedereen de kracht om de andere te begrijpen en te vergeven. Dat brengt rust en opluchting.
De kracht van deze stand is op 2 maart 2023 om 6:29 ’s morgens maximaal. Een liefde die rond deze tijd is begonnen krijgt vleugels, superkrachten. Alsof er geen grens is aan wat het hart kan bevatten. Die grens is er ook niet, zolang wij maar durven vertrouwen dat alles goedkomt (Jupiter).
Dat deze samenstand plaatsvindt in het teken Ram geeft een planetaire inkleuring. Ram is het teken van individualiteit, autonomie, seksualiteit en vechtlust. Als deze eigenschappen worden aangeraakt door Venus (zachtheid) en Jupiter (groei) dan kun je je voorstellen dat het belangrijk is om op een zachte manier je individualiteit en autonomie te laten groeien. Dus heel duidelijk, open en helder, laten weten wat jij nodig hebt, wat voor jou belangrijk is zonder anderen pijn te doen. Dat kan wel even balanceren zijn op het dunne koord tussen geven en nemen. Het vraagt om uitleg en duidelijkheid. Maar als je die geeft, krijg je wat je wilt zonder compromissen te hoeven sluiten, zonder anderen te kwetsen, in alle eerlijkheid en begrip.

%d bloggers liken dit: