Onlangs zag ik voor de tweede keer de film Seven Years in Tibet, met Brad Pitt in de rol van Heinrich Harrer, de bergbeklimmer die in de Himalaya tijd doorbrengt met de toen nog jonge Dalai Lama.

Tijdens het kijken moest ik meteen weer denken aan Into The Wild (zie mijn eerdere blog), een ander waargebeurd verhaal, over een man die in de natuur zijn krachten beproefd. En die, oh wonderschone astrologie, zijn Nordelijke Maansknoop in Ram had.

Ik vroeg me dus meteen af, of dit ook gold voor Heinrich Harrer. En ja hoor, de op juli 1912 geboren Harrer, heeft ook zijn Noordelijke Maansknoop in Ram. Met het verschil dat Saturnus in geen velden of wegen te bekennen is, dus het noodlottige karakter van zijn reis ontbreekt.

In tegendeel. Harrer wordt na zijn jaren in eenzame afzondering in Tibet wereldberoemd en een belangrijke figuur in de Tibetaanse vrijheidsbeweging. En dat allemaal omdat hij persoonlijk bevriend raakt met een groot geestelijk leider, de Dalai Lama. Harrer heeft dan ook een bijzondere samenstand van Uranus conjunct Lilith in de Waterman. Uranus en Waterman heersen over vriendschap, Lilith geeft in ieders horoscoop een soort kosmische opdracht (en het kanaal met de onzichtbare wereld). Door zijn vriendschap met de Dalai Lama vervulde hij dus een belangrijke missie op aarde, een waartoe de Noordelijke Maansknoop in Ram hem had gevoerd.