Dit bericht schreef ik eerder op hyves, op 27 juni 2009:

Donderdag was een dag die we niet snel zullen vergeten. Ineens was er het nieuws dat het leven van Michael Jackson voorbij was. Een hartstilstand maakte een einde aan het leven van de King of Pop en miljoenen fans zijn op het moment dat ik dit schrijf nog steeds ziek van verdriet.

Allereerst maakte hij op dit moment behoorlijk zware planeetstanden door.

Allereerst stierf Michael Jackson op een ‘heartbreakday’ (saturnus inconjunct chiron). Dat zijn dagen waarvan we er gedurende ons leven veel meemaken, dus niet iets waar je iemands overlijden aan kunt ophangen. Meestal zijn dit wel dagen van verdriet, omdat er een beslissing valt in de liefde die soms overigens ook een opluchting kan geven. Maar dat een ster die bij zoveel mensen geliefd is dan overlijdt, betekent voor hen een heartbreak.

Het meest opvallende vind ik zelf dat Pluto vierkant zijn Mars staat. Planeet van transformaties en, ja ook die van de grote transformatie waar we allemaal naartoe werken, die van leven naar dood. Mars is voor Michael Jackson een belangrijke paneet, omdat het de heerser is over zijn zuidelijke maansknoop (en in het algemeen, je fysieke energie). Als Pluto een inconjunct maakt met Mars, kun je te maken krijgen met een situatie waar je volkomen de controle over kwijt bent, die te maken heeft met agressie en die lichamelijke impact heeft. Ook speelt een destructief element.

Soms zit dat in de situaties waarin mensen terecht komen, dan komt de agressie uit hun omgeving. Soms worden mensen met zo’n aspect in elkaar geslagen en zijn ze daardoor behoorlijk van de kaart. Soms komen ze terecht in een burenruzie die een jaar duurt. Er wordt in elk geval een apèl gedaan aan je strijdbaarheid, voor jezelf kunnen opkomen, zonder jezelf te verliezen in de strijd.

Het tegenovergestelde gebeurt ook. De agressie en woede keren zich naar binnen en iemand gaat zich volkomen uitleven in destructief gedrag. Britney Spears ging in haar meest hysterische en opstandige periode door een vierkant van Pluto met Mars. Er is een soort agressie en woede en die wil eruit. Je moet en zal de wereld laten zien wie je bent, bewijzen wie je bent. Zelfs als je dat misschien helemaal niet weet.

Michael Jackson was koortsachtig bezig met de voorbereidingen van zijn concertserie in Engeland. Natuurlijk had hij het geld nodig (Pluto is bij hem ook de heerser over zijn financiële zaken). Maar astrologisch lijkt het erop dat de redenen om deze concerten te geven, voor hem veel dieper lagen. Hij wilde laten zien dat hij nog steeds ‘on top’ was, dat hij het nog kon. Hij wilde het gevecht aangaan met zichzelf, zich bewijzen.

Maar Mars heeft bij Michael Jackson ook een connectie naar de Zuidelijke Maansknoop. Die is ‘verrijkt’ met Lillith. Zo iemand wordt geboren met een enorm groot lichamelijk talent (als sporter of danser).

Maar het is niet de bedoeling dat we ‘blijven hangen’ op onze zuidelijke maansknoop. Dat betekent in Jacksons geval dat hij zijn familie achter zich moest laten (maar meer nog het drama dat te maken heeft met zijn familie en dat is iets volkomen anders).

Het is ieders karmische opdracht de overgang te maken naar de Noordelijke Maansknoop. Dat is waar onze diepste vervulling ligt. Bij Michael Jackson is dat in het teken Weegschaal in het eerste huis. Dat betekent dat je in dit leven zult moeten leren om een waardevolle liefdesrelatie aan te gaan, waarin je je gevoelens met iemand deelt, waarin je kwetsbaar durft te zijn, maar waarin je vooral ook jezelf mag zijn. De heerser over zijn Noordelijke Maansknoop is de liefdesplaneet Venus, die flink wordt geremd door Saturnus (de planeet die heel veel behoefte aan controle geeft, en heel noodlottig kan uitwerken). In het daadwerkelijke realiseren van zijn levensbestemming werd hij dus op een noodlottige manier geremd.
Bovendien maakte chiron een aspect met zijn Noordelijke maansknoop en dat heeft weer te maken met je diepste verwonidingen. Het is dan en heel pijnlijk en moeilijk proces om tot je Noordelijke maansknoop te komen. Ik geloof dat hij een leven lang heeft gefantaseerd over de relatie met een droompartner, maar dat hij niemand echt kon toelaten.

Voeg daarbij dat zijn 12e huis drukbezet is met zijn zon en pluto en je begrijpt dat hij zich afzonderde in eenzaamheid. Ik kan niet zeggen op grond van zijn horoscoop of hij gay of pedofiel was. Trauma’s kunnen op zoveel manieren uitwerken. Wel kan ik zien dat hij diepe trauma’s had. Chiron staat in zijn vierde huis en dan zie je dat er diepe verwondingen zijn aangebracht in zijn jeugd, in zijn ouderlijk huis. Het aspect tussen chiron en saturnus versterkt dat je niet in liefde durft te geloven. De oppositie met Uranus maakt het er niet beter op, want dan krijg je de boodschap mee dat je niet vrij mag zijn en dan is het later in je leven een flinke klus om een committment aan te gaan, zonder volkomen in paniek te raken

Hij moet in dit leven zo intens en diep eenzaam zijn geweest, dat er geen woorden voor zijn. Bovendien, zal hij zelf ook het gevoel hebben gehad dat zijn leven met alle succes toch vervulling en bevrediging miste. Want je hebt pas echt het gevoel dat je op je plek bent gekomen als je de opdracht van de Noordelijke Maansknoop vervult.

Michael Jackson heeft zijn karmische opdracht niet kunnen vervullen. Dat lag al een beetje besloten in de lastige standen van de planeten, want je bent een hele held als je met een zwaar bezette Zuidelijke Maansknoop de overgang maakt. En toch ging hij een enorm belangrijk lot tegemoet, waarmee hij miljoenen mensen over de wereld zou raken. Zo gek kan het lopen. Ik zie hem in een volgend leven terugkomen met een simpel baantje en als de gelukkig getrouwde echtgenoot van een lieve vrouw die hem een paar prachtige kinderen geeft.

%d bloggers liken dit: