Een type relaties is fascinerend: Knipperlichten. Zoals Owen Wilson en Kate Hudson. Hun relatie begon in de herfst van 2006, nog geen jaar later in juni gingen ze uit elkaar, in februari 2008 waren ze weer lovely dovely, drie maanden later was het weer mis en geloof het of niet, tussendoor had Kate even een ander, inmiddels wordt weer gepraat over hun hereniging.

Er zijn astrologisch gezien een aantal situaties die kunnen zorgen voor het voortdurend aantrekken en afstoten van elkaar.

Allereerst is er de invloed van Uranus die, als hij sterk is in een relatie, de vrijheidsdrang en de angst voor committment naar voren brengt. Dan is het allemaal leuk zolang het spannend is, maar een stabiele huisje-boompje-beestje situatie maakt één of beide partners volkomen gek. Bij Owen en Kate speelt dit in lek geval mee. Niet zo vreemd, want juist showbizz mensen vallen onder Uranus en zijn meestal wat minder gesteld op een braaf en rustig leven dan de meesten van ons.

Wat je ook vaak ziet als Uranus een belangrijke stempel drukt, is dat een van de beide partners al bezet is. Die ander denkt dan heel verliefd te zijn, want Uranus houdt van spanning, sensatie en drama. Maar zodra degene die gebonden is, vrij is, dan spat de zeepbel uit elkaar. Degene die verliefd was op de gebonden persoon, koos onbewust voor een situatie waarin hij of zij veel vrijheid had, het toverwoord van Uranus. Want als je partner al iemand heeft, kun jij in het weekend lekker genieten van de vrijheid. Vaak duurt zo’n relatie niet al te lang en spat hij uit elkaar zonder al te veel pijn. Er kan ineens zo’n bewustzijn doordringen van: ach, ik wist altijd al dat het niets zou worden tussen ons, omdat we eigenlijk niet bij elkaar passen. Want Uranus zorgt er ook voor dat je een partner zoekt die extreem van je verschilt in leeftijd, of sociaal milieu.

Maar lang niet alle knipperlichtrelaties verlopen volgens dit schema. Er zijn er ook die worden geplaagd door de invloed van Pluto. Pluto haalt onze diepste trauma’s en emoties naar boven. Woede, onmacht, jaloezie, de ijzersterke drang je partner volkomen te willen doorgronden en bezitten, doodsangsten uitstaan dat je de ander verliest, alles of niets, volkomen in elkaar willen opgaan en obsessief gedrag, zijn allemaal gezichten van deze fascinerende planeet. Als de relatieplaneten sterk onder invloed staan van Pluto, word je dus helemaal gek als je partner een avondje alleen uit gaat. Je hebt voortdurend bevestiging nodig. De kracht die twee mensen bindt is dan heel erg sterk. Tot die ander zich volkomen verstikt voelt en de been neemt. En dan is je grootste angst waar geworden en moet je écht iets doen met die emoties.

Twee mensen die allebei sterk onder invloed van Pluto staan kunnen elkaar helemaal gek maken met spelletjes spelen en manipulaties. Zo gek dat de bom barst, maar dan komen ze er al snel achter dat ze niet zonder elkaar kunnen en dan kan de hele cyclus opnieuw beginnen. Bij Kate en Owen speelt deze invloed zeker mee, want de liefdesplaneet Venus staat recht tegenover Pluto van de ander. Door die lastige positie, zou de relatie kunnen bezwijken door machtsspelletjes.
Maar er is één ding dat ze steeds naar elkaar toe drijft en dat is de invloed van Chiron. Dat is de planeet van de ware liefde, je soulmate. Die is tussen deze twee mensen zo sterk verbonden (en zelfs dubbel op), dat ze echt bijna alles van elkaar kunnen begrijpen en vergeven. De basis van hun relatie is simpelweg een heel oprechte en zuivere liefdesband, waardoor ze allebei als persoon enorm kunnen groeien door deze relatie. Sterker nog, dat is ook de opdracht als je zo iemand tegenkomt in je leven. Kennis maken met al je wonden, die vervolgens in een veilige omgeving (de onvoorwaardelijke liefde van je partner) mogen helen.

En dan komen we meteen op het derde scenario voor knipperlichtrelaties: verzwarende omstandigheden… Soms is de liefdesenergie heel zuiver en oprecht, soms zijn twee mensen echt voor elkaar bestemd dor hun Chiron-band. Maar tegelijkertijd staat een deel van de andere planeten zo ongunstig ten opzichte van elkaar, dat de omstandigheden steeds tegenwerken.
Het is alsof de duivel ermee speelt, zeg je dan. Zo’n liefde kan een enorme beproeving zijn, maar als twee mensen die hebben doorstaan, is hun band heel erg sterk, ook omdat ze weten hoe moeilijk het was en hoeveel het waard is om iemand te hebben die echt bij je hoort. Dit zien we ook terug bij Kate en Owen. Het begin is moeilijk. Maar als ze leren om beter om te gaan met de negatieve krachten die er nu eenmaal om hen heen zijn (roddel, afgunst, werkdruk, lange tijden ver bij elkaar vandaan zijn), dan is de kans groot dat ze heel happy worden samen. Het beruchte aspect dat harten breekt, komt in hun gezamenlijke horoscoop namelijk niet voor. Dus uiteindelijk… leven ze nog lang en gelukkig…