Op maandag 23 februari, schreef ik het volgende over de Oscars, die een dag tevoren werden uitgereikt in Hollywood:

Je zou denken dat op het moment dat iemand een groot succes beleefd, de planeten een bijzondere stand in nemen. Dat geldt helemaal als we kijken extreme successen zoals Oscars en Nobelprijzen.

Ik denk dat die momenten echter ook een keerzijde hebben. Ze zijn vaak het resultaat van een levenslange strijd om een gevoel van onvermogen of ‘niet goed genoeg zijn’ op te heffen. Het succes is allemaal buitenkant, maar aan de binnenkant zit bij mensen die het ver schoppen vaak een enorme onzekerheid en twijfel aan zichzelf. Twijfel die het gevolg is van kritische ouders, onderwijzers, of simpelweg te veel gericht zijn op de buitenwereld, waardoor de vergelijking met anderen teveel gewicht krijgt in het leven.

Een supersucces zou daarom heel goed de samenwerking kunnen zijn tussen de planeten Jupiter en Chiron. De laatste heeft te maken met onze diepste verwondingen, maar ze bieden ook altijd een enorme kans om te helen. Daarom noemen sommige astrologen de gunstige aspecten van Chiron ook wel Cinderella-aspecten. De aspecten die van een onbeduidend meisje een prinses maken. Jupiter brengt altijd enorm veel geluk en helpt ook genezen.

Dus als die twee samenwerken, is dat een ideaal Oscar-moment. We zullen zo kijken of dit klopt. Een derde planeet die hoort bij de grote successen is Uranus. Het is de planeet van sterrendom, rock and roll en de filmindustrie. Als die drie samenwerken, heb je de ideale cocktail voor een oscar. Laten we kijken of dit waari is.

Voor de belangrijkste winnaars heb ik gekeken wat er planetair aan de hand was tijdens Oscar-night.

Het gaat om Danny Boyle (de Britse regisseur van Slumdog Millionaire, 8 Oscars) geboren 20 oktober 1956, UK:
Ongelofelijk maar waar: Jupiter staat conjunct zijn Chiron én Chiron staat inconjunct met zijn Jupiter, die ook nog eens recht tegenover Uranus staat. (3 x YES)

Sean Penn (beste acteur in Milk) geboren 17 augustus 1960, Santa Monica: Chiron staat sextiel zijn Jupiter, en oppoitie zijn Uranus, Uranus staat vierkant zijn Jupiter. Need we say more? Vier keer een ‘JA’, misschien verklaard dat zijn onverwachte overwinning op Mickey Rourke…

Kate Winslet (beste actrice in The Reader) geboren 5 oktober 1975, UK, Het houdt niet over maar Chiron staat zeer exact sextiel Winslets Jupiter, Uranus doet echter niet mee.

Penelope Cruz (beste bijrol in Vicky Christina Barcelona) 28 april 1974, Madrid, heeft Chiron parallell Jupiter, parallell Uranus, een succes-aspect van iets minder belangrijke orde, maar het is dan ook voor een bijrol. Maar toch!

Conclusie, als je wilt weten welke periodes in je leven het meest succesvol zullen zijn, kijk dan naar Chiron, Uranus en Jupiter. (Of laat dat voor je doen…). En natuurlijk helpt het enorm als je geboren bent met aspecten tussen deze planeten. In zo’n geval is de kans op supersuccessen veel groter dan bij andere mensen. Maar heb je die niet, dan kun je ook een truc uithalen: Samenwerken met mensen met wie je deze aspecten maakt!