De Amerikaanse kranten staan er bol van: de voorverkiezingen voor de presidentskandidaten. Hoewel de datum nog ver weg is, willen we vier spraakmakende en of kansrijke kandidaten astrologisch bekijken: Hillary Clinton en Bernie Sanders voor de Democraten, Donald Trump en Jeb Bush voor de Republikeinen. Vandaag deel 3, Republikein Jeb Bush. Is hij presidentsmateriaal? Heeft hij op 8 november 2016 een winning streak?

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Geboortehoroscoop
– Grote positieve figuur (vlieger) tussen Zon, Saturnus/Neptunus, Pluto en MC. Enorme power en doorzettingsvermogen en ambitie, al dan niet politiek. Door Neptunus ook veerkracht en herstellend vermogen. Hij wordt aan alle kanten geholpen.
– Zuidelijke Maansknoop in het teken Leeuw in het politieke elfde huis. Hij is een soort ‘Republikeinse kroonprins’ door zijn familiegeschiedenis. Maar zijn Noordelijke Maansknoop staat in Waterman (dus zijn eigenzinnige idealen neerzetten) binnen zijn eigen ‘koninkrijk’. Dat betekent dat hij zal moeten breken met zijn familietraditie en zich moet en wil inzetten voor een betere wereld en democratische waarden. Binnen het Republikeinse kamp zit hij min of meer op de verkeerde plek. Maar komt hij aan de macht, dan kan hij heel erg tot bloei komen en zijn macht positief aanwenden.
– Neptunus vierkant Maan: emotioneel heel onzeker en beïnvloedbaar, wat ondermijnend kan zijn. Populaire maatregelen willen nemen, wat tot verkeerde beslissingen leidt.
– Pluto in 11: politiek is een obsessie, maar ook een heel grote angst, mogelijk vanuit het familietrauma.
– Zon oppositie Pluto: heel groot conflict gevoeld met de vader. Moeten voldoen aan diens verwachtingen, enorme inwendige spanning. Zit niet lekker in zijn vel, voelt zich snel aangevallen.

Progressies en transities voor 21 juli (Republikeinse conventie)
Grote symmetrische figuur tussen Venus – Pluto (in 10)// Chiron// Jupiter en Mars: dit versterkt zijn positie, een prachtige krachtige en unieke samenstand die van hem een winnaar maakt.
Saturnus sextiel Pluto: ook dit aspect versterking zijn macht
– Jupiter tr op zijn ascendant inconjunct de Zon: we hebben een winnaar!
– Saturnus tr inconjunct Jupiter (heer 4e huis, familie uit 8): er zijn omstandigheden die tegenzitten, hem ongelukkig maken, er kan van alles gebeuren, mogelijk met een link naar zijn familie.
– Pluto tr oppositie Uranus driehoek Jupiter: toename, groei van macht, intensivering, hij kan winnen, ondanks de publieke opinie.
– Uranus tr vierkant Maan, driehoek Pluto, oppositie Neptunus en Saturnus: dit bevestigt dat hij de massa, de publieke opinie niet meeheeft.

Progressies en transits voor 8 november 2016 (Presidentsverkiezingen)
Dezelfde positieve krachtige aspecten als op 21 juli 2016, tijdens de conventie.
Alleen wordt een extra mooi aspect werkzaam: Maan progressief driehoek Noordelijke Maansknoop.
– Jupiter tr driehoek zijn Noordelijke Maansknoop
– Pluto tr driehoek Jupiter en oppositie Uranus conjunct Chiron: uitbreiding van de macht
– Saturnus tr maakt een YOD met Jupiter sextiel Uranus: zijn lot wordt vervuld
– Uranus tr driehoek Pluto: steun van het volk, van de democratie.

Conclusie: Hij heeft een mooie kaart om te winnen. Maar gebeurt dat ook? Dat is ook afhankelijk van Hillary Clinton’s kaart, en de interactie tussen de horoscopen van Hillary en Jeb. In de vierde en laatste aflevering Hillary Clinton en de conclusie.

Frank van Herwijnen en Johanna Blok

%d bloggers liken dit: