De Amerikaanse staan er nu al bol van: de voorverkiezingen voor de presidentskandidaten van de Republikeinen en Democraten. Hoewel de datum nog ver weg is, willen we drie spraakmakende en of kansrijke kandidaten astrologisch onder de loep nemen: Hillary Clinton (Democraat), Bernie Sanders (Democraat), Donald Trump (Republikein en Jeb Bush (Republikein). We weten nog niet wie er kandidaat zal worden, maar toch kijken we alvast hoe deze vier ervoor staan op de datum van de verkiezingen op 8 november 2016. Vandaag deel 2, de Democratische runner-up Bernie Sanders.

072215-22850-0002-rh

Geboortehoroscoop
– Pluto conjunct Chiron: wil heling geven op de pijnplek in de macht, integriteit.
– Neptunus (dromen, menslievende idealen) conjunct Noordelijke Maansknoop (levensbestemming), hij deugt, maar kan hij de machtspolitiek aan?
– Lilith conjunct Saturnus /Uranus: hij doorziet de weeffouten in de politiek en in de democratie, in de macht. Legt vinger op de zere plek in het politieke proces.
– Hij zou een fantastische president zijn, maar hij is niet goed in machtspolitiek. Hij is open, oprecht, eerlijk (Venus en Mercurius in Weegschaal), rechtvaardig en strijdbaar (maan en mars in Ram), enorm integer.
– Noordelijke Maansknoop in Maagd: zijn dromen en idealen over een betere menslievender wereld moet hij omzetten in daden, offers brengen, verantwoordelijkheid nemen voor anderen. Hij heeft geen bezwaar tegen een dienende rol, zolang hij maar aan zijn idealen kan werken.
– Lilith in Stier: enorm economisch inzicht, werking van het geld/kapitalisme doorzien

Progressies voor de Democratische conventie 28 juli 2016
– Grote driehoek met Maan/Venus (in Steenbok) conjunct, driehoek Noordelijke Maansknoop in Maagd driehoek Lilith (corr)/Saturnus/Uranus (in Stier): heel erg populair, hij raakt de mensen, kan onder woorden brengen wat er mankeert aan de macht en de democratie. Zijn populariteit kan enorm toenemen. Hij krijgt veel sympathie en bijval op de conventie.
– Zon oppositie Saturnus en Uranus: tegenslag, niet uit de verf kunnen komen, machtige tegenstander (Hillary Clinton?).

Transits voor de Democratische conventie 28 juli 2016
– Uranus driehoek Jupiter transit, over zijn Maan/Mars oppositie Venus driehoek Jupiter: De media en het buitenland zijn op zijn hand. Een aspect dat zijn populariteit vergroot.

– Pluto transit driehoek Zon driehoek Lilith: enorme persoonlijke power en charisma, dingen naar zijn hand kunnen zetten. Het kunnen inzetten van zijn ‘paranormale’ gave tot het bedrijven van politiek en economisch inzicht.

Progressies voor de verkiezingen
Bij de verkiezingen verandert er niet veel, alleen gaat de progressieve Zon van Schorpioen naar Boogschutter waardoor zijn focus wordt verlegd van macht(strijd) naar het vormgeven van zijn visie en idealen. Het mooie grote driehoeksaspect neemt in kracht af als we richting de verkiezingen gaan.

Conclusie
Een mooie kaart voor een vice-president die heel belangrijk kan worden voor de ontwikkeling van de democratie en integriteit van de macht. Hij projecteert hoop en een menselijker overheid.

Frank van Herwijnen en Johanna Blok

%d bloggers liken dit: