De Amerikaanse kranten staan er bol van: de voorverkiezingen voor de presidentskandidaten. Hoewel de datum nog ver weg is, willen we vier spraakmakende en of kansrijke kandidaten astrologisch bekijken: Hillary Clinton en Bernie Sanders voor de Democraten, Donald Trump en Jeb Bush voor de Republikeinen. Vandaag deel 1, de spraakmakende Republikein Donald Trump aka The Donald.

23231312_sGeboortehoroscoop
– Zon, Uranus conjunct Noordelijke Maansknoop driehoek Jupiter: de mediakoning!
– Noordelijke Maansknoop in tiende huis: uit je comfortzone komen, je potentieel neerzetten in de wereld, je nek uitsteken.
– Mercurius (heer 11 én 2 en Noordelijke Maansknoop) vierkant Neptunus (heer 8): leven vol schandalen, oplichting, faillissementen, belastingproblemen. Hoofdthema: oneerlijkheid.
– Venus (heer 10e huis) conjunct Saturnus sextiel tiende huis (Stier/ vastgoed!): doorzettingsvermogen en stabiliteit in zijn carrière. Verantwoordelijkheid nemen, in zijn kracht gaan staan.
– Pluto ongeaspecteerd in 12: misplaatste grepen naar de macht, verkeerde timing en het potentieel wordt niet waargemaakt, het blijft een illusie (12e huis).
– Mars in Leeuw in 1: heel hard kunnen brullen en tekeer gaan. Hij mist diplomatieke kwaliteiten, teveel op zijn eigen kracht, niet goed in samenwerking.

Progressies en transits voor de Republikeinse conventie 21 juli 2016
Op deze dag wordt beslist wie er mag meedoen voor de positie van president. Dat ziet er niet zo goed uit voor Donald Trump.
– Jupiter/Chiron/Venus pr driehoek Uranus pr conjunct Ascendant: hij maakt er een enorm mediafestijn van en is ook een soort publiekslieveling (wat niet betekent dat hij gekozen wordt).
– Chiron pr (in 12 in Weegschaal) vierkant Maan (uit 9e huis in Kreeft): hij wordt aangevallen op zijn familiewaarden.
– Saturnus pr in 10 kan een figuurlijke val dus falen betekenen.
– Jupiter transit vierkant Zon oppositie Maan: versterkt zijn zelfoverschatting, overdreven optimisme en geloof in je eigen kunnen, jezelf overschreeuwen.
– Pluto transit vierkant Jupiter: een enorme gok nemen en misgokken!
– Saturnus driehoek Pluto: aanlopen tegen de grenzen van zijn macht en power, loslaten (van te grote ambities) als levensles.

Conclusie: hij gaat er een enorm spektakel van maken, hij wordt niet gekozen als presidentskandidaat, ondanks zijn grote populariteit en mediagenieke vermogens. Familiewaarden blijken hét struikelblok voor de Republikeinen. We hebben daarom zijn transits voor de presidentsverkiezingen niet verder uitgezocht. De volgende keer in deze miniserie: presidentskandidaat Bernie Sanders.

Frank van Herwijnen en Johanna Blok