Hoe is het mogelijk dat twee mensen zo gek op elkaar zijn dat ze elkaars naam op hun lichaam laten tattoeëren, dat ze vervolgens na vijf jaar uit elkaar gaan en dat dan ook nog doen met de verklaring dat ze nog steeds zielsveel van elkaar houden???

Dit is kort samengevat het verhaal van desperate houswife Eva Longoria (15 maart 1975) en sportman Tony Parker (17 mei 1982)
Laten we eens kijken wat de planeten hierover te vertellen hebben.

De saturnus (de grote spelbreker) van Tony staat vierkant de Saturnus van Eva. vroeg of laat wijst dat erop dat je dan allebei je eigen weg gaat. Het is hard tegen hard, geen van beiden wil een millimeter toegeven in een of meerdere cruciale kwesties. Saillant detail is dat Saturnus-vierkanten elke zeven jaar optreden, dat is de reden dat veel relaties de seven years itch kennen. Eva en Tony hadden elkaar leren kennen in 2003. Dus dat is precies zeven jaar.

Verder botst de Saturnus van eva gigantisch (een oppositie) met de Juno van Tony. Dit wijst op ontrouw, die Eva doet besluiten dat ze zo niet verder wil. Een inconjunctie tussen Tony’s Saturnus en Eva’s Juno wijst er op dat hij gedurende de relatie haar hart zwaar heeft gebroken door vreemd te gaan.

En al die liefde dan?

Ja die is er ook…., ze vinden elkaar gewoon echt heel aardig door een grote driehoek van beider Venussen en Pluto in de heliocentrische horoscopen. Daardoor kunnen ze samen emotioneel ook heel erg groeien. Maar ze zijn geen soulmates. Dat had een basis kunnen zijn om samen de problemen te overwinnen. Het had er door een flinke invloed van Neptunus (illusies) echter wel alle schijn van. Letterlijk. En die schijn is een heel lang leven beschoren, dus daarom is het een relatief vredige breuk.

Twee mensen kunnen door hun ontwikkeling (die je kunt aflezen uit hun progressieve horoscoop) wel tijdelijke soulmates zijn. Toen ze elkaar in 2003 ontmoeten stond de Venus van Eva precies op een plek waar zij een inconjunctie vormde met de Neptunus van Tony en een vierkant met haar eigen Chiron: dat zijn de ingrediënten voor een diepe zielsverbondenhei, zelfs al is die tijdelijk. Omgekeerd deed Tony’s Venus hetzelfde met Eva’s Neptunus. Toen ze trouwden waren deze superromantische aspecten nog steeds actief. Dus ze geloofden erin, ook al is dat nu een illusie gebleken.

Het volgende aspect dat Tony bond aan Eva (vanaf 2007 ongeveer) was zijn Venus driehoek haar Saturnus, dat betekent dat hij zich niet vrij meer heeft gevoeld. Het gevoel was weg, maar de vorm bleef en Eva is ongetwijfeld te veel gaan proberen om hem te binden door hem te domineren of te controleren. Toen dat aspect voorbij was, bleef er niets over, alleen onoverkomelijke verschillen en een oppositie tussen zijn Saturnus en haar Chiron, een aspect dat de bijnaam heartbreakaspect heeft gekregen. En dat heeft de huidige scheiding opgeleverd.