Astrologen (en astronomen) overal ter wereld zijn vandaag een beetje opgewonden omdat er een maansverduistering oftewel eclips plaatsvindt op de kortste dag van het jaar. Wat betekent dit allemaal?
Bij een maansverduistering is de volle maan tijdelijk deels (of helemaal) niet zichtbaar, omdat de aarde precies tussen de zon en de maan instaat waardoor diens schaduw over de maan schuift.
Astrologisch gezien komt dat overeen met een oppositie tussen zon en maan (die in principe elke maand plaatsvindt). Die maansverduistering vindt plaats op 28 graden Boogschutter. Mensen die daar een belangrijk punt in hun horoscoop hebben staan of een belangrijke planeet, zouden een soort versterking van het effect van die planeet of dat punt kunnen waarnemen in de maand na de eclips.
De gevolgen van de eclips zijn dus zeer verschillend van de ene persoon tot de andere. Sommige mensen zullen er niets van merken, anderen heel veel en dat kan dan ook nog eens positief uitpakken of negatief. Ook speelt het een rol in welk huis van de horoscoop een eclips plaatsvindt. Maar het is niet zo dat een eclips alleen maar narigheid brengt, zoals het liedje ’total eclips of the heart’ suggereert. Dat hij plaatsvindt op de kortste dag van het jaar is niet helemaal correct want die valt pas morgen of overmorgen. Het is mijns inziens ook niet van zo groot belang.  Als je wilt weten wat een eclips voor jou persoonlijk betekent, maak dan en afspraak voor een consult.