Eergisteren was ik in de uitzending van gaystation Radio Lillipop (Salto). Daar attendeerde presentator Gerrit Jan Wielinga mij op het wonderlijke privéleven van zangeres Dalida.

Deze diva werd in de jaren zeventig beroemd met hits als J’attendrai en Gigi l’Amoroso. Haar liefdesleven was bepaald niet vrolijk. Haar eerste verloofde werd vermoord in 1967, een dag na de verloving. Haar eerste  echtgenoot Lucien Morisse pleegde zelfmoord met een pistool in 1970. Heer beste vriend Mike Brant sprong in Parijs uit een raam. En haar laatste partner pleegde zelfmoord in 1983, nadat ze de relatie had beëindigd en wel door de garage vol te laten lopen met uitlaatgassen. Uiteindelijk pleegde ze in mei 1987 zelf ook zelfmoord. Ze vond het leven ondraaglijk.

Een levensloop waarin zulke extreme dingen gebeuren, kan erg leerzaam zijn. Het helpt ons om de ware betekenis van planeten te doorgronden en om te zien welke lessen er verscholen liggen in iemands leven, hoe zwaar ook. De Frans-Egyptisch-Italiaanse Dalida werd geboren op 17 januari 1933 waarschijnlijk om 21.00 ’s avonds in Egypte.

Allereerst staat haar Zon (in Steenbok) oppositie Pluto. Dat betekent een leven vol transformatie, steeds jezelf opnieuw moeten uitvinden. Vaak doordat zich buiten jezelf heftige omstandigheden en beproevingen aandienen. Hoewel Pluto vaak wordt geassocieerd met ‘dood’ hoeven dit beslist geen sterfgevallen te zijn. Pluto heeft zeer uiteenlopende manieren om zijn transformerende kracht te laten zien. Pluto staat wel vierkant Uranus, wat het proces een ‘shockerend’ en ‘onverwachts’ karakter geeft. Uranus kan een positieve planeet zijn, maar als hij zich verbindt met een powerhouse als Pluto, dan ontstaat vaak een enorm en onvoorspelbaar krachtenveld.

Maar waarom al die partners die van het toneel verdwenen? Haar Noordelijke Maansknoop staat in Vissen, en haar zevende huis (de partner) ook. De heer van het teken Vissen is Neptunus (zie de vorige blog) en die staat op de Zuidelijke Maansknoop.

Neptunus gaat over ideale, verheven romantische liefde. De Zuidelijke Maansknoop verwijst naar vorige levens, naar zaken die je in dit leven achter je moet laten. Er lag dus een levensbestemming in steeds weer een soort ideale liefde voelen en dan afscheid moeten nemen van die betreffende persoon.

Met relatieplaneet Venus in Steenbok zal ze zich bovendien verantwoordelijk hebben gevoeld voor de dood van haar partners, wat haar lot nog zwaarder maakte. Het is bovendien een stand met een enorme behoefte aan liefde. Daarnaast heeft ze Saturnus driehoek Maan wat hoort bij depressieve gevoelens, waardoor uiteindelijk iedere veerkracht verloren gaat om met zo’n zwaar lot om te kunnen gaan. En hoe wrang het ook mag klinken, geluksplaneet Jupiter staat in haar Ascendant, wat zorgde voor een gigantisch succes. Maar dat zat alleen maar aan de buitenkant.