Waarom hebben ‘ze’ dit niet aan zien komen? Had iedereen onze blogs (van Frank van Herwijnen en Johanna Blok) goed gelezen, dan hadden ‘ze’ het wel aan zien komen.

David Williams and Matt Lucas LITTLE BRITAIN

David Williams and Matt Lucas
LITTLE BRITAIN

In 2013 schreven we een blog over de huidige wereldwijde crisis. Daarin keken we naar het effect dat het grote vierkant Pluto en Uranus op de 15 landen met de grootste economieën zou hebben. We schreven toen: ”Het Verenigd Koninkrijk wordt zelfs twee keer geraakt (door het Uranus Pluto vierkant) op zijn Zon en zijn Noordelijke Maansknoop. Het VK staat voor een turbulente periode met een economische crisis, falend leiderschap met als resultaat een belangrijke koerswijziging van het land.”
Nog even herhalen het VK (oprichtingsdatum 1 januari 1801) heeft Noordelijke Maansknoop 14 graden Ram en Zon 10 graden Steenbok. Met de Noordelijke Maansknoop in Ram is het VK sowieso een land dat de noodzaak voelt om tot totale onafhankelijkheid te komen maar wel in goede relatie met andere landen. Ze zijn ook uitstekend in diplomatieke betrekkingen dankzij de Zuidelijke Maansknoop in Weegschaal. Maar ‘trouwen’ met de EU was bij voorbaat een slecht idee want dat staat de ware bestemming van het VK in de weg.
Uranus heeft de afgelopen tijd contact gemaakt met die Noordelijke Maansknoop die voor die enorme behoefte aan onafhankelijkheid zorgt. Dat betekent dat het LOT van het land, de bestemming, letterlijk in handen is gevallen van het volk (Uranus). Uranus staat ook bekend als een trickster, een deugniet die voor verrassingen zorgt. Dat hebben we gezien, want opeens roept iedereen – van de financiële sector tot opiniepeilers – ‘we hadden de Brexit toch niet verwacht’.
Verder zeiden we drie jaar geleden: “landen die in hun Zon worden geraakt, krijgen te maken met een leiderschapscrisis.” Dit geldt dus duidelijk ook voor het VK. Ook zorgt Pluto altijd voor een identiteitscrisis: het VK moet zichzelf opnieuw uitvinden en kan uit elkaar spatten (Pluto heerst ook over ‘kernsplijtingen’).

VK en de transits van het brexit-moment

VK en de transits van het brexit-moment

We denken daarom dat Schotland en Noord-Ierland zich inderdaad zullen afsplitsen. Het hele proces van uittreden uit de EU gaat zeker twee jaar duren. Als het over twee jaar zover is zal Saturnus transiteren over de Zon van de VK. Dat is het moment dat de VK sadder but wiser tot een nieuwe structuur (Saturnus) moet komen en waarschijnlijk ook heel hard zal moeten gaan werken om er bovenop te komen. Saturnus wijst ook op verarming en tekorten. Dus de sterren bevestigen wat analisten vrezen. Maar… astrologisch gaat er dan mogelijk ook iets veranderen. Na het uiteenvallen van het VK zal het Koninkrijk bestaande uit Engeland en Wales verder gaan met een nieuwe geboortehoroscoop. Afhankelijk van het moment waarop dat precies plaatsvindt, zal de Noordelijke Maansknoop dan vallen in Maagd, Leeuw of Kreeft. Wij gokken op Leeuw en dat zou betekenen dat ze vanuit een zwaar minderwaardigheidsgevoel opnieuw The Land of Hope and Glory’ moeten zien te worden.

drs Frank van Herwijnen en Johanna Blok

%d bloggers liken dit: