De relatie van Liz Taylor (27 februari 1932) en Richard Burton (10 november 1925) begon in 1962 tijdens de opnames van Cleopatra, twee jaar later trouwden ze. Ze staan als een ‘knipperlichtrelatie’ bekend, maar dat is niet helemaal juist. Ze bleven 10 jaar getrouwd, gingen toen gedurende ongeveer een jaar uit elkaar en trouwden een tweede keer in 1975, een ‘laatste kans’ huwelijk dat slechts elf maanden stand hield. Hij bleef echter van Liz houden en omgekeerd evenzeer, vertelde Liz onlangs weer aan de pers. In 1984, een paar dagen voor zijn dood schrijft hij haar een liefdesbrief waarin hij haar vraagt het nogmaals met hem te proberen. De relatie was een groot drama ook omdat Burton een drankprobleem had en agressief was en ook Liz kon er wat van.

Dat vraagt om een blik in hun sterren!
Zoals ik eerder schreef speelt Uranus vaak een rol bij knipperlichten. Ja, Liz heeft zich door een samenstand van Venus (liefdesrelaties) en Uranus (opwinding, sensatie) beslist niet snel aangetrokken gevoeld tot saaie types, maar over het algemeen valt de rol van Uranus in hun relatie nog wel mee.

Het waren soulmates van de allersterkste soort. Dat zijn ze omdat Venus (liefdesplaneet) en Chiron (soulmate) samenwerken met Neptunus (romantisch en ‘forever’) en Jupiter (geluk, vergeving). En dat doen ze bij deze twee in de vorm van een magische pyramide aan de sterrenhemel.

Er zijn echter nog twee planeten die een belangrijke rol spelen in hun interactie. Allereerst is het Pluto die de gevoelens uitdiept en het drama heel erg kan opzwepen, net als de jaloezie, de seksuele aantrekkingskracht en de obsessie en de verlatingsangst.

Maar dat is nog niet de reden dat het stel uit elkaar ging. Dat is een erg lelijk kruis aan de hemel waarin de Saturnus van Richard de hoofdrol speelt. Saturnus is de spelbreker, de blokkade, de planeet die onoverbrugbare afstanden creëert. Het maakte van LIz de gevangene van Burton, waardoor hij vreselijke dingen kon doen, maar ze kon lange tijd niet weg, omdat ze simpelweg te sterk met hem verbonden was (een gebroken hart-aspect). Omgekeerd geeft Liz Saturnus nog een kleine tik terug, waardoor zij ook hem gebonden houdt. En zie hier, alle ingrediënten voor een liefdesdrama. Als bij twee mensen Saturnus zo’n grote rol speelt, zijn ze meestal opgelucht als de relatie voorbij is en verbazen ze zich er achteraf over hoe ze zo aan iemand hebben kunnen vastzitten. Maar als twee mensen tegelijkertijd soulmates zijn, dan is dat hartverscheurend voor allebei. En dan kunnen ze niet met elkaar leven, maar hun hart is gebroken en zoals dat gaat bij soulmates, blijven ze aan elkaar denken en van elkaar houden.