Prins William (21 juni 1982) en Kate Middleton (9 januari 1982)
Ik wil deze fijne dag (29 april 2011) niet bederven – gelukkig leest het Engels Koningshuis deze blog niet – maar het huwelijk tussen William en Kate ziet er ietsje minder positief uit dan deze zonnige dag belooft.
Als ik naar de geboortehoroscopen kijk van deze twee dan vormen ze veel harmonieuze aspecten. Bijvoorbeeld een grote driehoek tussen Mercurius (William), Venus (Kate) en Mars (Kate én William). Dat wil zeggen dat er enorm veel harmonie, positieve communicatie en vriendschap tussen deze twee mensen is. Daarnaast is er een krachtig ‘liefdesfort’ in hun gecombineerde horoscoop van Venus, Jupiter, Neptunus en Chiron, waardoor er beslist sprake is van ware liefde en een gevoel van diepe verbondenheid en vertrouwen in elkaar.

Maar in de hoek van ‘commitment’ is het wat lastiger, door de inbreng van Uranus. Misschien dat daarom de verloving zo lang heeft geduurd, terwijl de relatie korte tijd ook verbroken werd in 2007.
Dat alles zou geen ramp zijn, ware het niet dat spelbreker Saturnus (William) een inconjunct (lastig aspect dat vaak een verplicht gevoel geeft, maar ook zijn tol eist) met Chiron (planeet van onvoorwaardelijke liefde) van Kate. Dat betekent dat Kate vroeg of laat pijn wordt gedaan door William. Ze zal er flink veel voor over moeten hebben om met William te leven. Misschien niet eens door hem, maar door het koninklijke leven dat offers vraagt. Ze zal veel moeten slikken, vaak haar zin niet kunnen krijgen. Hij heeft de touwtjes in handen. Relaties waarin Saturnus een rol speelt, kunnen echter lang duren.

Kate en William ontmoeten elkaar in de periode 2001 tot 2003 op de Universiteit. In die periode was er tussen hun progressieve horoscopen een prachtig aspect werkzaam tussen Kates Venus en Williams Chiron. Dat is een aspect die de vonk van verliefdheid op gang brengt en het gevoel dat je soulmates bent of bij elkaar hoort. Daarnaast deed Pluto mee, waardoor we vrijwel zeker weten, dat William behoorlijk obsessed was door beauty Kate.
Het grappige is dat op dat moment Kates Saturnus een driehoek maakte met Willimas Venus, dus zij had de macht en de controle in hun relatie!

In 2007 stonden de planeten er echter volkomen anders voor en pats.. het stel gaat tijdelijk uit elkaar. Saturnus (Kate) en Venus (William) raken dan los van elkaar en Kate is haar grip kwijt op William. Dus de betovering van de eerste jaren was voorbij en er was een ‘wisseling van de macht’. Toch kwamen ze al snel weer bij elkaar. Hoe kon dat? Allereerst: omdat de basis sterk was en omdat Venus en Chiron nog steeds actief waren. Maar ook omdat de Venus van Willam vanaf de Zon gezien (heliocentrisch hete dat in vaktermen) opnieuw een aspect zou gaan maken met de Saturnus van Kate. Dus ze kreeg opnieuw macht over hem. Dat aspect loopt nog zeker door tot 2012.
En nu, ten tijde van het huwelijk, is er weer een ander Chiron Venus aspect actief. Ditmaal is het Williams Venus die zich verenigt met Kates Chiron. Mooier kan het niet, ten tijde van een huwelijk! Dus dat draagt bij aan de romantiek en de verliefde gevoelens tussen deze twee op deze mooie dag.
Maar op de lange termijn wordt het afzien voor Kate. Ze is getrouwd maar ze is ook haar macht over William kwijt. Hij heeft echter langdurig macht over haar en haar leven. Het is maar de vraag wat hij daarmee gaat doen.