Sinds Charlene Wittstock (25 januari 1978) en Albert van Monaco 14 maart 1958) samen zijn, wordt er wild gespeculeerd over de ‘echtheid’ van hun liefde. Charlene zou ingehuurd zijn om te zorgen voor een troonopvolger en het zou er koeltjes aan toe gaan tussen deze twee.

Al sinds de bruiloft liggen hun geboortedata te wachten op een astrologische analyse. Een blik in de horoscoop van Albert leert dat hij een man is die houdt van zijn vrijheid. Een oppositie tussen Uranus en Venus zorgt ervoor dat hij er de grootste moeite mee heeft om zich definitief aan iemand te binden. Dat hij een huwelijk tot zijn 53e heeft weten uit te stellen, spreekt dan ook boekdelen. En dat hij twee buitenechtelijke kinderen heeft verwerkt, bij twee vrouwen die niet binnen het Koninklijke plaatje van Monaco passen, hoort daar ook bij.

Uranus is rebels, raakt geprikkeld door alles wat anders is, niet mag, spannend is. De man die zijn liefdesplaneet Venus koppelt aan Uranus zal altijd een originele keus maken en zijn vrijheid willen houden. Het punt is echter, dat dit door het Hof van Monaco waarschijnlijk niet werd geaccepteerd. En ach, met Venus oppositie Uranus is de drang om te trouwen niet zo groot, want je gelooft meer in vrije liefde…

Charlene is veel serieuzer. Zij gelooft in liefde en zal zich alleen binden aan iemand die voor haar de ware is. Haar Venus en Chiron maken een verbintenis, ze doen dit alleen op een onfortuinlijke manier. Daardoor zal ze geneigd zijn verliefd te raken op iemand die in feite altijd onbereikbaar blijft.

Als we beide horoscopen op elkaar leggen, dan ontstaat er een ontmoedigend plaatje. Charlene heeft weliswaar door de kracht van de controlerende planeet Saturnus een soort grip en controle over hem, maar of ze daar blij mee moet zijn? Meestal gaat dat ten koste van de romantiek. Het is bovendien zo dat deze planeten zich op een zeer ongunstige manier verbinden (met een contraparallel).

Daarnaast maakt zijn Saturnus een oppositie met haar Jupiter, een aspect dat ervoor kan zorgen dat er tussen twee mensen een soort lawine van tegenslagen op gang komt. De omstandigheden zitten dan enorm tegen. Dat kan van alles betekenen, maar zelfs een futiliteit kan uitlopen op een drama.

De belangrijkste figuur tussen hun liefdesplaneten is een botsende figuur, bovendien ontbreekt Neptunus die zorgt voor de romantiek (en vaak ook de duurzaamheid van de gevoelens).

Een samenstand tussen Juno en Venus kan ervoor zorgen dat een van beide partners vreemd gaat (rara wie zou dat zijn). Verder heeft de relatie seksueel gezien weinig aanknopingspunten, om het maar zacht uit te drukken.

En ook tussen Charlene en Albert speelt een oppositie tussen Venus en Uranus. Dat wil zeggen dat de bindingskracht tussen deze twee niet erg sterk is. Er kunnen schandalen ontstaan, de stabiliteit is ver te zoeken en de twee kunnen gaan knipperlichten.

Wat gebeurde er in 2006?
Toch zijn ze een relatie met elkaar begonnen. En inderdaad, als we beide horoscopen op elkaar leggen in het jaar 2006, dan ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Ze maken een mooi liefdesaspect tussen Venus en Chiron en Jupiter en in die figuur doet Neptunus ineens ook mee, waardoor de romantiek – tijdelijk – kan opleven. In elk geval is het voldoende krachtig om te zorgen dat twee mensen verliefd kunnen worden.
Een enorme stapel seksuele aspecten (tussen Mars, Pluto, Venus en Juno) zal ervoor gezorgd hebben dat ze elkaar indertijd ook nog eens onweerstaanbaar vonden

Maar er was nog iets aan de hand… In de horoscoop van Albert werd een vierkant actief tussen Venus en Saturnus. Venus gaat over de liefde, Saturnus gaat over verplichtingen en verantwoordelijkheden. En een vierkant wrijft die meestal op een zeer onaangename wijze onder je neus. Over het algemeen betekent Venus vierkant Saturnus een periode van eenzaamheid, een periode waarin je een moeilijke keus moet maken of een gebroken hart. Verder regeert Saturnus ook ‘de tijd’. Je moet in actie komen voor het te laat is…

Het lijkt er op dat hij zich verbonden heeft aan Charlene omdat hij voelde dat hij wel moest. Er moest een troonopvolger komen, een vrijgezelle Koning met buitenechtelijke kinderen, dat kon niet langer zo…
Een officiële relatie past echter helemaal niet bij hem. Hij wil in liefde en relaties liever eeuwig blijven spelen, door zijn geboorteaspect van Venus met Uranus Het kan daarnaast zijn dat hij zich gedwongen voelde afstand te nemen van een andere relatie, misschien van de relatie met de moeder van een van zijn kinderen, maar het zou best eens kunnen dat hij voor haar nog steeds sterke gevoelens koestert. Iemand met Venus oppositie Uranus kan eeuwig gek blijven op iemand zolang diegene maar onbereikbaar is, een ‘verboden vrucht’. (Dit kan natuurlijk ook betrekking hebben op een andere vrouw die we niet kennen).

Het huwelijk in 2011
Als het huwelijk wordt gesloten, ziet de verbintenis tussen beider horoscopen nog minder florissant uit.
– De mooie liefdesfiguur tussen Jupiter, Venus en Chiron is niet langer actief.
– Seksueel is het vlammetje aardig gedoofd, al speelt er nog wel wat.
– Gevoelens van jaloezie en manipulatie komen echter opzetten door aspecten tussen beider Venussen met beider Pluto’s. Dat kan zorgen voor nare machtsspelletjes
– Ook het aspect van Venus en Juno dat kan wijzen op vreemdgaan en bedrog is actief.
– En tot overmaat van ramp is er een aspect gevormd dat de bijnaam ‘het gebroken hart’ draagt. De Saturnus van Charlene maakt een oppositie met de Chiron van Albert. Dat aspect wordt de komende jaren sterker. Het kan mensen overigens wel aan elkaar binden, maar dan op een liefdeloze manier. Het wijst er echter ook op, dat Charlene diegene is die de verbintenis verbreekt als er een breuk komt. Zij wenst een oprechte liefde in haar leven en haar gevoelens voor hem zullen – desalniettemin tijdelijk – oprecht zijn. Als ze in volle sterkte beseft dat haar echtgenoot zich nooit helemaal aan haar zal geven, zou ze weleens en drastische stap kunnen nemen. Of ze zal jaren aan hem verbonden blijven, maar wel met een bloedend hart.

%d bloggers liken dit: