Het is niet makkelijk om verkiezingsuitslagen te voorspellen, maar als we de astrologie raadplegen lijkt de strijd tussen Donald Trump en Joe Biden alleen maar verliezers te kennen. Hoe kan dat en kan het kloppen?

Toen ik vier jaar geleden de horoscopen van Trump en Clinton vergeleek, durfde ik niet te geloven wat ik zag. Het leek erop dat Trump de sterkste was . Maar ik wilde gewoon niet dat het waar was. Dus ik deed wat astrologen soms doen, ik heb weggekeken en er niets over geschreven. Ditmaal neemt Trump het op tegen Joe Biden. Tijd voor een nieuwe poging. Er zijn verschillende astrologische onderdelen die iets zeggen over een politieke strijd. Zoals de persoonlijke ontwikkeling van machthebbers. Waar staan ze in hun vermogen om aan de macht te zijn en om daar goed mee om te gaan? Aspecten van Jupiter, Pluto en Saturnus zijn daarbij bepalend.

Toen Trump aan de macht kwam, had hij in zijn progressies (ontwikkelingshoroscoop) een quintiel tussen Jupiter en Pluto dat in de periode tussen november en zijn beëdiging exact werd, dus op zijn sterkst was. Jupiter staat voor groei en Pluto voor macht. Het quintiel-aspect zorgt altijd voor een bijzondere touch, een onverwachte of creatieve invulling. Dat zou je kunnen vertalen als een tamelijk onverwachte, creatieve groei van de macht van Donald Trump. Vanaf dat moment nam de kracht van dat aspect af. Dus Trump is inmiddels over het hoogtepunt van zijn macht heen.

Biden heeft in zijn ontwikkelingshoroscoop een sextiel tussen Pluto en Saturnus. Dat betekent een gecontroleerde en geplande (Saturnus) macht (Pluto) die op een verantwoordelijke harmonieuze manier tot stand komt. Bovendien is dat aspect ingaand, wat erop wijst dat hij op weg is naar meer macht, zijn macht groeit, hij groeit in zijn rol.

Eerste tussenstand: Trump vs Biden 0:1

Geen steun van het volk Ook belangrijk is de stand van de planeten op 3 november ten opzichte van beider geboortehoroscopen en beider ontwikkelingshoroscopen. Dat laat zien of ze de omstandigheden mee hebben of juist tegen. Bij beiden zijn de transits op 3 november rampzalig. En daar kan ik nog niet echt een verklaring voor bedenken. Tenzij ze allebei bijvoorbeeld zo ziek worden door corona of iets anders, dat beiden zich terug moeten trekken. Het is in elk geval een vreemde planetaire situatie.

Biden of Trump? Spannend tot het laatste moment.

De transiterende Pluto en Saturnus in Steenbok maken een oppositie (ongunstig aspect) met de geboorte-Saturnus van Trump. Dit wijst op vernietiging van zijn macht, een destructief verloop van e verkiezingen, tegenslag, hij wordt geconfronteerd met (het niet nemen van) zijn verantwoordelijkheid. De transiterende Pluto en Saturnus maken bovendien een vierkant met de ontwikkelings-Jupiter van Trump. Dat wijst op tegenslag, zijn geluk keert zich of een machtsautoriteit blokkeert zijn wensen en dromen. Daarnaast maakt Uranus een vierkant met zijn ontwikkelings-Pluto, wat erop wijst dat de massa, de vrije idealen, zich verzetten tegen zijn machtsvertoon. Dat ziet er dus niet goed uit voor Trump. Ook interessant: Uranus de heer van Trump’s zesde huis (gezondheid) ontvangt een vierkant (ongunstig aspect) van de transiterende Neptunus (de planeet die onder andere heerst over virussen).

Helaas staat Biden er niet veel beter voor. Pluto en Saturnus maken een oppositie (ongunstig aspect) met Biden’s Jupiter. Dat wijst erop dat hij erg unhappy zal zijn met de verkiezingsresultaten. Zijn optimisme en geluk wordt ‘gebroken’ door dit sinistere planetenduo. Daarnaast maakt Uranus (van volk en vrijheid) ook een vierkant met Biden’s Pluto (persoonlijke macht). Dat wijst erop dat de steun van het volk botst met zijn verlangen naar macht en controle. Dat aspect zien we zowel in de geboorte- als in de ontwikkelingshoroscoop terug.

Trump en Biden scoren geen van beide punten, de tussenstand is 0:1

Destructieve clash Tot slot kunnen we kijken hoe de macht onderling is verdeeld tussen beide heren. Daarvoor leggen we de ontwikkelingshoroscopen van Biden en Trump op elkaar. We kijken daarbij vooral naar Saturnus-aspecten. In onderlinge relaties is Saturnus de planeet die bepaalt wie het sterkste is.

Ze zijn aan elkaar gewaagd door een sextiel tussen beider Saturnussen. Dan maakt de Saturnus van Biden nog drie aspecten met Trumps horoscoop: met diens Zon, Mercurius en Neptunus. Je zou kunnen zeggen dat dit erg ondermijnend werkt voor het ego en het verbaal en spiritueel uit de verf komen van Trump. Het wordt erg moeilijk voor Trump om naast Biden te schitteren.

Omgekeerd heeft Trump Biden ook in de tang met drie Saturnus-aspecten op diens Uranus, Neptunus en Pluto. Dat wijst erop dat Trump Biden in zijn vrijheidsgevoel weet te raken, zijn spirituele power ondermijnt en het allerergste, in diens macht. Er ontstaat een destructieve clash. Dat is een erg vervelend aspect, een soort emotionele achtbaan waarbij het van kwaad tot erger gaat, omdat geen van beiden het op wil geven.

Trump en Biden scoren geen van beide punten, de eindstand is 0:1

Conclusie Het lijkt op een verkiezingsstrijd die alleen maar verliezers kent. In elk geval ziet het er niet uit alsof Trump wint, maar het lijkt er eerder op dat hij op een of andere manier in staat zal zijn om Biden mee te slepen in zijn val, zelfs als die wint. Maar hoe? Dat is het onvoorspelbare van het voorspellen. De sterren van Kamala Harris zien er in elk geval veelbelovend uit. Dus misschien werkt het zo dat de Democraten winnen, maar dat Joe Biden op een of andere manier toch geen president wordt. Op 3 november weten we of de sterren gelijk hadden!

%d bloggers liken dit: