Twee uur geleden, op 4 januari 2011 rond 12 uur, was er een gedeeltelijke zonsverduistering zichtbaar. De meeste astrologen doen daar altijd wat paniekerig over en denken dat in het halve jaar erna ingrijpende zaken te gebeuren staan. Vooral als de verduistering rond een persoonlijke planeet valt (Zon, Maan, Venus, Mars, Mercurius) dan zou dat van betekenis zijn.

Ik ben het daar niet zo mee eens. Dat baseer ik op mijn ervaring met duizenden horoscopen en toch al tientallen zonsverduisteringen.

Bovendien is ‘in het halve jaar erna’ mij een iets te onnauwkeurige aanpak. Ook omdat er vrijwel elk jaar een gedeeltelijke zonsverduistering plaatsvindt. Dan kun je al snel elke ingrijpende gebeurtenis een verklaring geven. Het is dan heel makkelijk om een belangrijke gebeurtenis in je leven op die zonsverduistering te schuiven.

Ik denk dat er iets veel interessanters aan de hand is… Zons- en maansverduisteringen vinden plaats in een ruimte van maximaal 17 graden rond de Noordelijke Maansknoop (en dus ook de Zuidelijke Maansknoop, die beiden afgeleid zijn van de baan van de zon en de maan).

De betekenis van deze twee punten is vooral spiritueel: het gaat om je levensbestemming (wat dus iets volkomen anders kan zijn dan je ‘carrière’, ‘roeping’, ‘een grote liefde’ ‘rijk worden’ of ‘gelukkig’ worden)

Nu een Zonsverduistering plaatsvindt in Steenbok (zoals nu het geval is) beweegt ook de Noordelijke Maansknoop door Steenbok en raakt dus van veel Steenbokken bijvoorbeeld de Zon, maar misschien ook wel Venus of Mercurius.

Dat betekent dat er rond deze tijd personen en gebeurtenissen in het leven van de Steenbok kunnen verschijnen die bepalend zijn voor het vinden van diens ware levensbestemming. Die bestemming heeft een spirituele lading, maar dat betekent niet voor elke Steenbok dat je vanaf nu paranormaal wordt, of gaat mediteren. Het kan bijvoorbeeld veel bassaler zijn: naar buiten durven treden, naar je gevoel leven, op je intuïtie vertrouwen of mensen met elkaar verbinden. De komende periode (maar ook het afgelopen jaar al) brengt heel veel inspiratie en ’toevalligheden’ op je pad die je daarbij helpen om verder te komen.

En Kreeften (het tegenoverliggende teken) dan? Kreeften bevinden zich in een tegenovergestelde fase. Zij zijn juist druk met afscheid nemen van al die dingen en mensen die hun hoogste spirituele missie in dit leven niet dienen. Dat is soms lastig, maar toch geeft het ook een goed gevoel. En het is simpelweg ook ‘werk dat je moet doen, om je spirituele bestemming te vinden. Dus ook al is het wat minder ‘leuk’ het is toch heel zinvol en belangrijk.

Voor alle andere tekens is er op dat vlak niet zoveel aan de hand, mits ze belangrijke planeten hebben staan in de tekens Steenbok of Kreeft .

Boogschutters en Tweelingen zijn over enkele weken aan de beurt. Zij gaan dan de jaren in waarin hun spirituele levensbestemming centraal staat. Voor de Boogschutters komt er veel nieuws en voor de Tweelingen is het een fase van afronden.

(Als je wilt weten hoe dat uitpakt voor jou, bel me dan voor een telefonisch consult, of mail me voor een langer consult)