In juni maakt Pluto een driehoek met Jupiter. Een prachtig aspect waardoor we allemaal kunnen groeien op het gebied van materie en moraal. Als de transformerende kracht van Pluto, die ons uitnodigt op zoek te gaan naar onze diepste emoties, samenwerkt met Jupiter, de planeet die een boodschap brengt van hoop, geloof en liefde, kunnen er prachtige dingen gebeuren. Er is een enorme groei en zelfontwikkeling mogelijk. Het universum stuurt ons daarvoor automatisch de juiste mensen en ervaringen. Er komt misschien en goeroe op ons pad die ons een grotere waarheid leert, dan we tot nu toe konden bevatten. Een die onze innerlijke wereld op zijn kop zet, maar die ons ook bevrijd. De beperkende ideeën die we van onszelf hebben, kunnen worden afgeschud: ik ben een typisch verstandsmens, dorpsmens, stadsmens, het blijkt allemaal onzin. Ook beperkende overtuigingen kunnen we nu loslaten. Overtuigingen die ons klein, arm of ongelukkig houden. Daarom zien we vaak dat tijdens dit aspect bij veel mensen sprake is van financiële voorspoed. Niet omdat er ineens een geldboom in hun tuin verschijnt, maar omdat ze oprecht kunnen vertrouwen in hun eigen capaciteiten om welvaart (en welzijn) aan te trekken. Daarvoor is het wel nodig om in te zien dat je beperkende overtuigingen hébt. Zelfs als je denkt dat je de grootste positivo bent die op twee benen rondloopt, ergens onder dat positieve, zit vrijwel altijd nog een ander stuk. Onzekerheid, gebrek aan vertrouwen, het gevoel het niet te kunnen of niet goed genoeg te zijn. Vaak komt dit uit nare ervaringen in onze jeugd. Pluto helpt om je bewust te worden van dit soort overtuigingen. Door ze bloot te stellen aan het daglicht, kunnen ze voorgoed oplossen. Ze hebben dan niet langer macht over jou en dan volgt een geluksgevoel dat diep van binnen zit. Je hoeft niet langer op zoek naar geluk, of allerlei flauwekul aan te grijpen om je gelukkig te voelen: je wordt geluk. Dit aspect zorgt er ook voor dat we diepe en intieme gevoelens kunnen ontwikkelen voor mensen uit een andere cultuur. gxnR5VtWe zijn bereid ons te verbinden met elkaar, zonder vooroordelen, zonder van de ander te eisen dat die zich aanpast. Er moet echter wel worden gepraat: want een andere cultuur betekent vaak een andere moraal. Waar kun je elkaar vinden, waar zul je elkaar moeten respecteren? Voor een samenleving die geteisterd wordt door cultuurverschillen is dit een zeer heilzaam aspect. We kunnen dichter bij elkaar komen. Ook mensen die en relatie hebben met een ‘buitenlander’ of die werken met mensen uit een andere cultuur, hebben veel baat bij dit aspect.
Maar hoe mooi dit aspect ook is: als Pluto in het spel is, komt er altijd eerst een lastige fase, waarin je je afvraagt wat er aan de hand is, waarom je zo van streek bent, waarom het zo’n pijn doet, waarom je ‘dit probleem’ niet kunt loslaten, waarom deze situatie in je leven is verschenen. Dat is het moment om te beseffen dat dit een groot geschenk is, dat je maar beter snel kunt uitpakken!
Vooral het teken Schorpioen kan de invloed voelen van dit aspect omdat Schorpioen van nature verbonden is met de energie van Pluto. Hij of zij kan zich deze maand ontwikkelen tot een beter mens, die positiever in het leven staat en meer vertrouwen heeft in de mensen om hem heen. Waar hij of zij eerst blind was voor de eigen fouten, durft hij of zij nu toe te geven niet perfect te zijn. Ook al is daar een ingrijpende ervaring voor nodig. Dat maakt Schorpioen veel aardiger en veel prettiger gezelschap. Cynische trekjes verdwijnen, Schorpioen kan vaker glimlachen waar hij of zij vroeger zou foeteren of plagen.