Weegschaal in 2018

Je schatkist vol verborgen talenten mag aan de wereld getoond worden.

Persoonlijk Je hebt woelige jaren achter de rug met de energie van Uranus in Ram. Dat gaf veel onrust, een voortdurend zoeken naar nieuwe ontwikkelingen. Maar dat is halverwege 2018 afgelopen, als Uranus verhuist naar Stier. Dat kan een behoorlijke opluchting geven. Alsof je weer helemaal ouderwets jezelf bent. Toch kun je ook heimwee krijgen naar die boeiende tijden, waarin je als een spanningszoeker afging op het avontuur. Eigenlijk is de conclusie dat het in het verleden te veel het een of het ander is geweest. Uranus kwam je leren om jezelf te blijven uitdagen, om erop uit te gaan met vrienden. Maar van al te veel rumoer in je leven raak je uit balans. Als je als reactie alleen maar kiest voor veiligheid – zoals je in het verleden misschien ook al hebt gedaan – gaat dat ten koste van je levenslust. Als je je sociale leven beperkt tot een kleine inner circle, wordt het saai. Probeer in 2018 een gezonde balans te vinden tussen gejaagdheid en verstilling, daar heb je een flinke klus aan.
Liefde Je partner haalt opgelucht adem als jij halverwege het jaar weer terugkeert naar jullie thuishonk. Het is alsof jullie elkaar opnieuw leren kennen na een periode van emotionele afwezigheid. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een honeymoon. Daarnaast wil je iets inbrengen in je relatie, dat je ‘buiten de deur’ hebt geleerd. Je voelt de behoefte je partner te stimuleren om wat avontuurlijker te worden of met jou mee te gaan. Dat kan weleens verkeerd worden begrepen, want je partner kan het als een bedreiging zien als jij te snel en te veel wilt veranderen. Maar als je het tactisch en liefdevol aanpakt, kan de vernieuwing een enorme verrijking zijn. Als je zonder partner door het leven gaat, dan brengt 2018 een omslag in je houding. Je hebt genoten van je vrijheid maar halverwege het jaar besef je: nu is het genoeg. Dat betekent niet dat er onmiddellijk een jonker komt aandraven op een witte schimmel, maar het betekent wel dat hij kans maakt op je hand, als hij toevallig toch in de buurt is. En daar wilde tot voor kort niet eens aan denken.
Familie Met Saturnus en Pluto in Steenbok is de situatie aan het thuisfront niet altijd prettig of makkelijk. Je kunt je zorgen maken over een familielid of voor hem of haar moeten zorgen. Er kan veel tijd in gaan zitten en de praktische kant ervan, kan wat moeizaam verlopen. Vooral als je te maken krijgt met officiële instanties kunnen de ergernissen zich opstapelen. Emotioneel gezien kan de betrokkenheid met elkaar juist hartverwarmend zijn. Dus al zijn er lastige momenten, het is de moeite waard.
Familietaken dagen je ook uit om te ervaren wat voor jou belangrijker is. Carrière of privé? En hoewel je totaal niet twijfelt aan jouw antwoord, kun je in 2018 toch merken dat het lastig is om beiden te combineren. Dat is Saturnus, die altijd kijkt of hij er nog een schepje bovenop kan doen, of hij je een nog grotere uitdaging kan geven, zodat jij kunt laten zien wat je waard bent. Saturnus heerst ook over ‘karma’ dus je goede daden van nu worden voor altijd genoteerd in het kosmische boek van goed en kwaad, dus op enig moment blijkt karma een engel.
Carrière Als je al tijden droomt van een carrièreswitch, dan is 2018 een goed moment. Met Jupiter in Schorpioen ben je vol vertrouwen over je eigen capaciteiten. Je gelooft in jezelf en durft te laten zien wat je waard bent. Je schatkist vol verborgen talenten mag aan de wereld getoond worden. Bovendien, de reacties van anderen op je plannen zijn positief en bemoedigend. En dat sterkt je nog meer in je voornemen om met iets anders aan de slag te gaan.
Met name als jij je ontwikkelt in de richting van ‘werken met mensen’ kun je veel bereiken. Of je je nu wilt richten op het geestelijke of lichamelijke welzijn van anderen, je kunt beschikken over een zesde zintuig, waardoor je het leven van anderen daadwerkelijk aangenamer of beter kunt maken. Of je nu Florence Nightingale wordt of Sigmund Freud, de benefits zijn niet alleen voor de mensen met wie je te maken krijgt. De nieuwe werkrichting maakt ook van jou zelf een gelukkiger en beter mens.

%d bloggers liken dit: