Een van de grootste angsten van Waterman is saaiheid, of sterker nog: saai-zijn. Van de voorspelbare, vaste en gestructureerde zaken in het leven kun jij enorm in paniek raken. Terwijl je deze zaken hard nodig hebt, om te voorkomen dat je als een vlinder meefladdert op elk zuchtje wind. Het zou goed zijn om in 2017 jezelf te verzoenen met de saaiheid van het bestaan. Jupiter zal in 2017 namelijk regelmatig je ontembare planeet Uranus uitdagen om er een schepje bovenop te doen. En dan wordt het zo’n spontane en onvoorspelbare bende, dat zelfs jij met je liefde voor verandering het niet kunt bijbenen….

De sterren voorzien dat je zelfs naar rust, saaiheid en regelmaat kunt gaan verlangen. Even staren naar het grote niets, één week die normaal verloopt aub, zonder dramatische wendingen en verrassingen. Er is geen betere plek om bij te komen dan je meditatiekussen of een stille berg, waar je uren kunt genieten van stilte en ‘saaiheid’. Ga daar naartoe met een Ram-vriend of vriendin (als Waterman doe je de dingen het liefst met je vrienden), die ook hard toe is aan wat verstilling. Leer ook om ‘nee’ te zeggen. De orkaan waarin jij je bevindt is grotendeels te danken aan je neiging om op elk voorstel ‘ja’ te antwoorden. Gewoon de stekker eruit, even onbereikbaar zijn, dat is het beste waarop jij jezelf kunt trakteren in 2017. Even niet verbonden met anderen, maar verbinding zoeken met jezelf. Hallo, ben ik thuis?

Hart: Voor Waterman zijn vaste relaties een lastig onderwerp. Je houdt van iedereen, liefde is iets dat je wilt delen en uitgieten over de aarde. Dat past volgens je ‘wijze’ inzichten niet binnen de slotgracht van een relatie. Althans dat is je theorie. Tot je verliefd wordt en toch over menselijke gevoelens als jaloezie en bezitterigheid blijkt te bezwijken. Dan liggen praktijk en theorie mijlenver van elkaar af.

Om die reden heb je misschien de afgelopen jaren het besluit genomen dat het leven je beter afgaat zonder vaste relatie. Daarin werd je gesterkt door Uranus in het individuele teken Ram, wat vooral je zelfstandigheid heeft gestimuleerd. Maar leven zonder verbinding van hart tot hart, betekent ook dat je op het gebied van de liefde een beetje stilstaat. En stilstand klinkt naar saaiheid en dat kan nooit de bedoeling zijn, toch? Gelukkig brengt 2017 nieuwe mensen in je leven, die meer van je verlangen dan vriendschap. Het kan even passen en meten zijn, want hoe vind je tijd voor een romance (of grote liefde…) als je zelfs te druk bent om tijd met jezelf door te brengen. Dat is een kwestie van kiezen en alweer ‘nee’ zeggen. If you only say yes to the best, what do you get? Nothing? Or the best? Dat is de les die Jupiter en Uranus in het heelal voor je aan het smeden zijn. Als je nee durft te zeggen tegen wat niet bij je past, verschijnt uiteindelijk het beste. Ook in de liefde.

Hoofd: als je gericht bent op het bereiken van een royale bankrekening of een machtspositie, dan kun je 2017 als inspirerend ervaren. De energie van Uranus in Ram helpt je om je pad uit te stippelen, in actie te komen en te vechten voor wat je wilt. Maar jij weet ook dat het uiteindelijk niet gaat om geld, macht of erkenning. Belangrijker op langere termijn zijn vervulling, voldoening en iets voor anderen kunnen betekenen. Die aspecten kun je in 2017 onvoldoende kwijt in je werk en dat kan wat onbevredigend zijn. Zet je zelf niet teveel onder druk omdat je graag een goed mens wilt zijn. Je hoeft het niet allemaal via je werk te realiseren. In je vrije tijd kun je ook iets voor anderen doen en vervulling vinden. Als Uranus is uitgeraasd – over enkele jaren – komt er een periode waarin spiritualiteit en menselijke waarden een grotere plek krijgen in je werk. Tot die tijd zul je creatief moeten zijn om daarin je weg te vinden.

Over creativiteit gesproken… Anderen zien je steeds meer als een creatieve denker en een inspirator en dat is een rol waarin je enorm kunt groeien. Je brengt de (politieke) boodschap van een andere, betere tijd en dat kan anderen op mooie, idealistische gedachtes brengen.

Wat je persoonlijke schatkist betreft… die kan zich vullen met goud omdat je een sterk gevoel ontwikkelt voor de waarde van spullen. Jupiter geeft je bij de handel in antiek, vintage en juwelen waardevolle ingevingen.