Tweelingen wordt soms afgeschilderd als oppervlakkig, omdat ze snel van standpunt wisselt en dingen vaak weglacht. Maar dat zou je tekort doen. Want juist Tweelingen is een echte soulsearcher, die permanent zoekt naar de betekenis van haar leven. Dat je geen klipklaar antwoorden hebt is eigenlijk een vorm van diepgang, al wordt die door de meeste mensen niet begrepen.

Als de heftige planeet Pluto het jaar 2017 doorbrengt in het teken Steenbok kun je geconfronteerd worden met vraagstukken rond onze sterfelijkheid. Waar gaat onze ziel naartoe? Bestaat reïncarnatie? Is er leven na de dood? Neptunus in Vissen inspireert je om tot bijzondere en heldere antwoorden te komen. Je zou zelfs kunnen merken dat je openheid om contact te maken met ‘gene zijde’ groter is dan normaal en dat kan troostvolle ervaringen opleveren, waarmee je ook andere mensen verder zou kunnen helpen. Je zou zelfs de rol kunnen vervullen van boodschapper tussen de aarde en de ‘hemel’. Belangrijk is dat je momenten creëert van rust, zodat deze breekbare signalen door jou kunnen worden opgevangen. Mediteren, jezelf terugtrekken in de natuur, of gewoon even alle apparaten uit. Zou je jezelf continu verliezen in mentale ruis en innerlijk gebabbel, dan kun je deze signalen missen en dat zou jammer zijn, want er wacht je echt een bijzondere taak, die de manier verandert waarop je in het leven staat. Mocht je weleens bang zijn voor het ‘einde’ van het leven, dan kunnen deze ervaren je helpen om die angst te overwinnen.

Hart: Een vaste verbintenis is voor de speelse Tweelingen een droom, maar ook een beetje een nachtmerrie. Zelfs als ze al jaren is getrouwd met dezelfde man, dan nog is ze met haar hoofd vaak bij de deur. Maar Tweelingen wil ook niet alleen zijn, want ze heeft iemand nodig om al haar gezellige verhalen tegen te vertellen. Het resultaat is veel innerlijke onrust en getwijfel over de liefde. Wil ik het wel, is hij het wel? Dat kan wat opportunistisch overkomen en je partner heeft het er niet altijd makkelijk mee.

In 2017 wandelt Saturnus door Boogschutter en die komt je een paar stevige lessen in liefde leren. Heb je een partner? Dan kan het zijn dat hij je partner een jaartje naar het buitenland stuurt (of zorgt voor een gevoel van afstand tussen jullie), zodat je kunt ervaren wat het is als je ‘vrij’ bent om te vlinderen. Het kan je doen inzien dat committment niet gaat om een afspraak maken maar om het onvoorwaardelijk geven van je hart. Kun je dat, wil je dat, lukt het met deze partner? Is het antwoord ‘nee’, dan helpt Saturnus je ook om knopen door te hakken.

Ben je single, dan houd je de boot misschien teveel af. Dan kan Saturnus je leren wat het betekent om er voor de ander te zijn door dik én dun. De ander heeft je nodig en je beseft tot in het diepst van je ziel dat je er voor hem moet zijn. Wees niet bang dat je het niet kunt, want Saturnus geeft je alleen zo’n zware opdracht als hij zeker weet dat je de kracht hebt om die te voltooien.

Hoofd: Tweelingen voelt zich goed in zijn werk als zij mensen met elkaar kan verbinden, als zij kan communiceren, verhalen kan vertellen, in beweging kan zijn. Werk moet een beetje dynamisch zijn, anders gaat het al snel vervelen. In 2017 kun je wat dat aangaat terecht komen in een soort innerlijke strijd. Neptunus in Vissen en Saturnus in Boogschutter kunnen voor verwarring zorgen. Neptunus die een fijne neus heeft voor ‘de tijd’ lokt je met opdrachten of banen die goed voelen omdat ze helemaal ‘nu’ zijn en die voor jou een spirituele kwaliteit vertegenwoordigen. Nadeel is dat ze niet veel zekerheid bieden. Saturnus bindt je aan een zakelijke relatie die je niet meer motiveert, maar je meent dat je iets af te ronden hebt, of loyaal moet zijn omdat je iets verplicht bent naar die persoon of dat bedrijf, voordat je verder kunt. Het is geen dramatische situatie, maar door je bewust te worden van wat er speelt, kun je er beter mee omgaan.

Neptunus is minder dwingend dan Saturnus, maar de energie van deze planeet is liefdevoller waardoor je uiteindelijk jezelf een groot plezier doet als je gehoor geeft aan zijn zachte stem. Probeer voor jezelf een tijdspad uit te stippelen waarin je beslist hoelang je nog de weg van Saturnus wilt gaan. Over geld hoef je geen zorgen te hebben. Zelfs al heb je geen grote spaarrekening achter de hand op een of andere manier zorgt het universum (of Neptunus) ervoor dat het je aan niets zal ontbreken.