Stier kan vrolijk zijn en goedlachs, maar luchtig ben je beslist niet. Elke stap in je leven zet je bijzonder weloverwogen en daarom enigszins langzaam. Keuzes maken is moeilijk voor je, niet omdat je besluiteloos bent, maar omdat je zo enorm gedreven wordt door het verlangen Het Goede te doen voor zowel jezelf als anderen. Daarmee leg je de lat voor jezelf erg hoog, maar het maakt je ook tot een prachtig mens. Een ouderwetse moraalridder.

 

Jupiter en Saturnus werken in 2017 samen om jou een paar prachtige lessen te leren over goed en kwaad. Een ervan is: in alle goeds zit kwaad en in alle kwaad zit wel iets goeds. Dat weet je misschien wel, maar je gaat het nu ook echt in de praktijk ondervinden. En dat zorgt ervoor dat die les diep in je systeem wordt verankerd. En dat gaat je helpen om in de toekomst iets minder bang te zijn voor de consequenties van je keuzes. Je gaat echt begrijpen waarom elke keuze wel iets goeds in je heeft en daardoor verlies je veel angst, stress en zorgen. Is dat geen mooi vooruitzicht? Het illustere duo is ook van plan om je te laten zien hoe groot de kracht van het universum is. Door je, als je op een of ander vlak de fout in gaat, op grandioze wijze te redden. Een prachtige les in dankbaarheid en in de Goddelijke liefde waar je op kunt vertrouwen, die je niet snel zult vergeten.
Hart: Er is geen loyaler sterrenbeeld dan Stier. Als je eenmaal je hart geeft dan is dat in principe voor altijd. Je brengt in een relatie wel allerlei ideeën mee van ‘hoe het hoort’ en hoe het zou moeten. Dat maakt je niet altijd tot een makkelijke partner. Maar pas als je kunt zien wat dit met je partner doet, kun je een belangrijke stap zetten naar een diepe en vervullende relatie. Anders kun je gevangen raken in blaming and shaming zonder je eigen aandeel te zien. Jupiter en Saturnus schieten je ook op het vlak van de liefde te hulp. Niet door je zomaar een romantische soulmate te sturen en je veel plezier te wensen. Ze zullen je helpen door je te laten zien welk effect je hebt op de ander. Je krijgt eigenlijk de kans je relatie te ervaren vanuit het perspectief van je partner. Dat kan best even moeilijk zijn, maar uiteindelijk is het ontzettend helend voor je relatie. Er komt een gesprek op gang, een waarin je ‘het spijt me’ durft te zeggen en het gelijk van je partner kunt zien. Door de gelijkwaardigheid die ontstaat, kun je elkaar weer volledig omarmen en je veilig voelen bij elkaar.
Voor de solo-Stier is dezelfde energie werkzaam, maar het effect is anders. Mogelijk is er een grote liefde in de maak. De missie van Jupiter en Saturnus is dan om je te leren om de ander écht voor 100 procent te vertrouwen, zonder achterdocht, zonder voorwaardes. Zo leg je de basis voor een gelukkige relatie.
Hoofd: Hard werken is niet bepaald de hobby van Stier. Je hecht meer waarde aan genieten van alles wat de aarde ons te bieden heeft en aan ontspannen. Als ’s morgens de wekker niet zou gaan, zou jij de dag van nature in een staat van zen doorbrengen. In 2017 zorgt Jupiter er echter voor dat je op wonderbaarlijke wijze plezier hebt in je werk. Zoveel plezier dat je de wekker niet eens hoeft te zetten. Alsof je naar een feestje gaat, in plaats van naar kantoor. Dat plezier heb je aan jezelf te danken. Met de inspiratie van Jupiter weet je kansen voor jezelf te creëren waar jij niet alleen gelukkiger van wordt, maar die ook goed zijn voor de wereld om je heen. Door je horizon te verbreden en je kennis te verdiepen ervaar je wat ware rijkdom is, de rijkdom die niets met geld te maken heeft. Je kunt je normen en waarden vorm geven in je werk en zo draag je bij aan een betere wereld, wat een enorme drijfveer voor je is. Misschien heb je zelfs het gevoel dat nu alles op zijn plek valt en dat je eindelijk de dingen doet waarvoor je op aarde bent. En alsof dat nog niet mooi genoeg is, Jupiter deelt niet alleen geluk uit, maar ook de ‘bijpassende beloning’. En dat kun je als aardse Stier bijzonder waarderen. Je weet dat geld niet het belangrijkste is, maar je beseft ook dat het een middel is om prachtige dingen tot stand te brengen.