In september staat de liefdesplanet Venus in Weegschaal en geeft hij de kans om relaties aan te knopen of vrede te sluiten. Als de liefdevolle planeet Venus in zijn eigen teken Weegschaal staat, helpt hij iedereen die worstelt met liefdeskwesties. De behoefte aan harmonie en aan het sluiten van vrede is groter dan normaal. Als we praten, hebben we meer takt en kunnen we ons beter inleven in het standpunt van de ander. We staan open voor elkaar. Dat helpt om compromissen te sluiten. Maar Venus in Weegschaal kan ons ook symbiotisch maken op een manier die niet altijd goed voor ons is. Daardoor kunnen relaties verstikkend worden, we kunnen teveel opgaan in het verlangen naar samen één worden. Hoe verander je dat zonder de ander verdriet te doen? Het lastige met Venus in Weegschaal is dat we het moeilijk vinden voor onszelf te kiezen, het samenzijn op te breken, al is het maar voor een avond. Het is belangrijk het gesprek hierover aan te gaan, voordat de gevoelens voor de ander te leiden hebben onder een teveel aan samenzijn. Venus zegent de nieuwe relaties die deze maand tot stand komen. Het zijn relaties met een grote potentie om heel lang mee te gaan. De helpende hand van Venus is niet alleen belangrijk in liefdesrelaties, maar in alle relaties: als je anderen wilt overtuigen van een ambitieus plan is september een uitstekende maand om de onderhandelingen te beginnen. Om alle koppen één kant uit te krijgen.

De pentakel (vijfhoek) beschrijft de baan van venus vanaf de aarde gezien en heeft de verhouding van de Gulden Snede in zich. De absolute maat van schoonheid.

De pentakel (vijfhoek) beschrijft de baan van venus vanaf de aarde gezien en heeft de verhouding van de Gulden Snede in zich. De absolute maat van schoonheid.

Een Duits spreekwoord zegt: Bösewichter haben keine Lieder (slechte mensen kennen geen muziek). Venus heeft niet alleen effect op relaties, maar ook op muziek. Als de klanken van verschillende instrumenten samensmelten tot een melodie is sprake van harmonie. Ook dat is de magie van Venus in Weegschaal, die onze ziel beroert met prachtige muziek. We kunnen in september letterlijk voelen hoe muziek ons beter maakt of onze stemming verbetert. Zelfs mensen die normaal niet veel om muziek geven kunnen dit merken of tot hun eigen verbazing meezingen met een favoriet lied. Sowieso is ‘schoonheid’ en ‘esthetiek’ het domein van Venus. Mensen die schoonheid oppervlakkig of onzinnig vinden, hebben het niet helemaal begrepen: schoonheid is een belangrijk levensingrediënt waar we allemaal behoefte aan hebben. Zonder schoonheid was er geen aantrekkingskracht en zonder aantrekkingskracht was er geen leven. Het is een universeel gegeven. De Gulden Snede is een wiskundige maat die je kunt toepassen op alles wat we van nature mooi vinden: gezichten, bloemen en schilderijen. De getallen van de Gulden Snede komen terug in de baan die Venus aan de hemel beschrijft. Dat is geen toeval, maar een verwijzing naar de relatie die Venus heeft met alles wat ‘mooi’ is. In september 2016 verhoogt Venus ieders gevoel voor schoonheid, waardoor we kunst meer waarderen, graag naar musea gaan en meer geld uitgeven voor mooie spullen. We laten ons onbewust leiden door De Gulden Snede. Nog een belangrijke invloedsfeer van Venus in Weegschaal is de rechtspraak. Krijg je te maken met een juridische kwestie, probeer die dan op te lossen in september. Of het nu via de rechter is of via een mediator, de kans dat de uitkomst voor jou en de ander optimaal is, is in deze periode groot. Het spreekt bijna vanzelf dat het venusteken Weegschaal het meest merkt van deze planeetstand. Maar ook Stier – het andere venusteken – spint er garen bij en voelt zich in september geliefd en gelukkig. Sommige Stieren en Weegschalen zullen iemand ontmoeten waarmee ze een nieuw leven beginnen. Dat kon weleens iemand zijn waarmee de relatie vanaf het begin erg vertrouwd voelt.