Schorpioen in 2018

Het zit je op elk vlak mee, en dat wordt versterkt door een positieve en spontane levenshouding

Persoonlijk Het grootste deel van 2018 staat Jupiter in Schorpioen en dat betekent dat je de favoriet bent van de Dierenriem. Het zit je op vrijwel elk vlak mee, en dat wordt nog eens versterkt door een positieve en spontane levenshouding, waardoor je open staat voor alles en iedereen die voorbij wandelt. Je geniet meer dan ooit van het leven en van de natuur en je neiging tot zwartgalligheid en wantrouwen is volkomen verdwenen. Daar komt bij dat je op een diep niveau ontdekt wat jou echt gelukkig maakt, waardoor je betere keuzes kunt maken voor jezelf. Mocht je er van overtuigd zijn dat geld er niet toe doet, dan kom je ook nog eens tot de ontdekking dat het heerlijk is om wat meer te kunnen besteden. Al geef je het maar weg aan iemand die het nodig heeft. Jupiter zorgt voor voldoende pecunia van de eerste tot de laatste dag. Kortom een heerlijk jaar waarin je niets te kort komt en waarin het telraam voor je zegeningen al snel te klein is.
Liefde Met de vrijheidslievende planeet Uranus vanaf juni in het teken Stier, bestaat de kans dat jij of je partner in opstand komt tegen knellende liefdesbanden. Je partner gaat niet langer voor al het andere in je leven. Je komt zelf op de eerste plaats. Jullie kunnen zelfs bespreken om verder te gaan ‘als vrienden’. Maar of dat echt gebeurt is een tweede. Uranus wakkert de gevoelens weer aan zodra er meer persoonlijke vrijheid en ruimte is. En dan trek je weer naar elkaar toe. Misschien wordt het een tijdje jojoën. Een voorwaarde om samen door zo’n wilde periode te komen is radicale eerlijkheid. Als je probeert de waarheid te omzeilen, dan kunnen er drama’s ontstaan. Terwijl je in alle openheid nu meer met elkaar kunt bespreken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Er valt veel te leren, zeker als je een open mind houdt.
Als single-Schorpioen kun je een tamelijk ‘wilde’ periode doormaken. Je staat overigens best open voor de liefde, zolang de kandidaat in kwestie maar niet meteen de verlovingsringen om je bevallige vinger schuift.
Familie Het belangrijkste punt van aandacht in 2018 is een familiekwestie met een broer of zus. Het kan zijn dat zich een misverstand tussen jullie heeft afgespeeld, een soort communicatiefout. Misschien speelt ook de frustratie uit de tijd dat jullie kinderen waren. Een van beiden voelde zich misschien ondergesneeuwd, minder geliefd of het zwarte schaap en reageert dat nu bij tijd en wijle af op broer of zus. Als die kwestie opnieuw doorschemert komt Saturnus in 2018 met de boodschap dat het tijd is om volwassen te worden en elkaar als grote mensen te respecteren en waarderen. Daar gaat misschien een periode aan vooraf waarin de stemming wat bekoeld raakt, de aanleiding kan een klein incident zijn. Maar uiteindelijk kun je samen leren om open en positief op elkaar te reageren. Het belangrijkste is (zelf)-inzicht en natuurlijk open en eerlijk tegen elkaar zijn in een goed gesprek. Het dichtsmijten van de deur kan even een aantrekkelijke oplossing lijken, maar op den duur zal je merken dat dit niet bevredigend is. De bloedband blijft belangrijk.
Carrière Er is erg veel te doen, maar dat wat je zo graag wilt, lijn en structuur aanbrengen in je werkzaamheden en grote stappen zetten: dat zit er niet in. Het blijft bij brandjes blussen en achter de feiten aanlopen door de onrustige energie van Uranus. Dat biedt je wel de mogelijkheid om de workflow op detailniveau te stroomlijnen zodat je efficiënt en flexibel kunt inspelen op verrassingen. Maar het kan behoorlijk gekmakend zijn dat er voortdurend iets nieuws of anders van je wordt gevraagd. Daar komt bij dat vrienden en collega’s de neiging hebben om je continu van je werk te houden, wat bijdraagt aan het gevoel van onrust. Het beste advies is dan ook om zuinig te zijn met je tijd en aandacht. Zorg ervoor dat mensen niet zomaar bi je kunnen ‘inbreken’ met berichtjes en andere digitale stoorpogingen. Dit is niet alleen belangrijk voor je focus, maar ook voor je zenuwstelsel, dat in 2018 vaak op scherp staat. Accepteer verder dat 2018 niet per se het beste jaar is voor een carrièresprong. Jouw tijd komt snel genoeg!

%d bloggers liken dit: