Ram in 2018

Je begint er genoeg van te krijgen om te laten zien dat je het allemaal uitstekend in je eentje kunt.

Persoonlijk De originele planeet Uranus heeft je een flink aantal jaren in zijn onrustige greep gehad, maar halverwege 2018 sta je aan de kade om hem vaarwel te wuiven. Dat betekent een enorme verandering. Weg is die nerveuze energie waardoor je soms meer op een puber met ADHD leek dan op een chique dame of heer van zekere leeftijd.
Uranus had ook zijn leuke kanten. Je leven is de laatste jaren waarschijnlijk behoorlijk avontuurlijk geweest. Daar heb je ongetwijfeld enorm van genoten en je hebt leren inspelen op situaties waarin elk moment alles kon veranderen. Ook heb je jezelf waarschijnlijk bijzonder sociaal opgesteld en veel voor anderen gedaan.
Maar dat je leven nu in een lagere versnelling komt, is zeer welkom. Het geeft je de ruimte om wat verder vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst. Vraag je eens af, wat is er nodig, wil jij de komende tijd jezelf verder ontwikkelen? En daarmee bedoelen de sterren niet op het gebied van geld, relaties of carrière, maar puur character building…
Liefde In 2018 ontdek je dat jouw versie van het relatiemodel vrijheid, blijheid niet langer functioneert. Het kan loos en leeg voelen. Er mist iets, maar je weet niet wat.
Vooral in de zomer, als Uranus in de zomer verhuist van Ram naar Stier wordt het je duidelijk dat je misschien wel toe bent aan vaker samen, dichterbij elkaar of meer vastigheid. En vierde je tot nu toe de single-status, dan begint de relatiestatus enorm te lonken. Je begint er genoeg van te krijgen om te laten zien dat je het allemaal uitstekend in je eentje kunt.  Bij het vinden van een partner krijg je een duwtje in de rug. Jupiter helpt je om de ander te vertrouwen en de eventuele negatieve sporen van oude relaties op te ruimen. Daar heb je in de eerste helft van 2018 nog de tijd voor. In de tweede helft is het tijd om concrete stappen te zetten. Of de smartfoon te pakken. Je zult verbaasd zijn om te ontdekken dat er iemand is die al heel lang op je wacht.
Familie Er gaat dit jaar veel energie naar je carrière. Dat heeft consequenties voor de harmonie en de gezelligheid thuis. Het kan zijn dat gezins- of familieleden zich tekort gedaan voelen. En dat geeft jou het gevoel dat er aan alle kanten aan je getrokken wordt. De kunst is om balans te vinden tussen thuis en buiten de deur. Probeer thuis echt aanwezig te zijn en neem je werk niet mee, hoe groot de verleiding ook is. Dus: beter de avonden met je volle aandacht thuis zijn dan de hele dag thuiswerken. Minimaliseer ook de impact van social media en plan momenten waarop je met het hele gezin samen komt, zonder apparaten, zonder afleiding. Gezellig samen naar buiten voor een mooie tocht, of samen rond de tafel voor een heerlijke maaltijd. Dat is de beste manier om te ontspannen als de werksituatie hoge eisen aan je stelt. Verhuisplannen kunnen vertraging oplopen. Misschien vind je dat vervelend, maar je zult later ontdekken dat het voor je eigen bestwil is.
Carrière Het gaat in 2018 niet vanzelf in de kantoortuin of op het laboratorium. Soms overvalt je het gevoel dat je aan een dood paard trekt. Je plannen lopen vertraging op en je hebt misschien te maken met dwarsliggers en andere saboteurs. Blijf kijken naar de rol die je zelf speelt als anderen schijnbaar niet willen meewerken. Kun je het tactisch brengen, kun je wat meer vertrouwen hebben in de ander? De zaken wat vaker delegeren misschien zodat je niet langer het gevoel hebt dat je alles op eigen kracht moet doen?
In de tweede helft van 2018 is het goed om je carrière nog eens aan een grondige inspectie te onderwerpen. Waar sta je en waar ga je naartoe? Het is aan te raden om een plan te maken voor de komende vijf jaar. Het zou erg goed zijn als je je managementkwaliteiten verder ontwikkelt. Ook als je geen managementfunctie hebt, kun je daardoor enorm groeien. Al is het alleen maar omdat je dan jezelf beter gaat managen en daardoor je doelen makkelijker haalt. Maar de waardering van collega’s die zich gezien en begrepen voelen is ook goud waard.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren