Maagd in 2018

Het is de kunst om te accepteren dat je niet altijd hoeft te rennen of ijverig te zijn.

Persoonlijk Jij kunt een enorme ontwikkeling doormaken op het gebied van communicatie. Je begint steeds meer de geheimen te ontdekken van het overbrengen van je emoties en van je persoonlijke visie. Je begrijpt steeds beter dat drammen of schreeuwen nergens toe leidt. En ook obstinaat zwijgen levert niets op. De juiste woorden kiezen, vanuit een door jou sterk gevoelde waarheid, betekent dat er opeens naar je wordt geluisterd. Dat is Jupiter in Schorpioen die jou helpt om een strategisch communicatiewonder te worden. Maar dat is niet je enige opdracht. Halverwege het jaar gaat Uranus naar het teken Stier, waar hij je rebelse en originele sub-persona activeert. Je hebt behoefte aan nieuwe input, aan mensen om je heen die er excentrieke ideeën op na houden. Mensen die jou inspireren om je grijze mantelpak definitief in de kast te hangen. De plek waar je die mensen vindt, is waarschijnlijk ver bij Nederland vandaan. Wil je het beste uit dit jaar halen, dan is het een goed idee om de uithoeken van de aarde te verkennen en terug te komen met een koffer vol ideeën voor de toekomst.
Liefde Je kunt in 2018 wat onzeker zijn over de liefde. Enerzijds is er een groot en romantisch verlangen om samen te smelten met je wederhelft. Anderzijds kun je je enorm verstikt voelen als de ander te dichtbij komt. Dat geeft veel onduidelijkheid. Verliefd worden op een volgende, onbereikbare kandidaat kan een voor de hand liggende vluchtroute zijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat je die op enig moment kiest, of je status nu gehuwd is of niet. Maar een nieuwe liefde brengt niet wat je hoopt. Je gevoelens kunnen enorm intens worden maar Saturnus in Steenbok zet de rem op frivole avonturen. Je loopt figuurlijk tegen een muur aan. Ben je single, dan is het beter om even te wachten tot je rijp bent voor het ‘echie’. Achter de coulissen werken de sterren ijverig aan je bruidsjurk. Heb je een vaste partner, dan is het devies Stand by your man, om met countryster Tammy Wynette te spreken. Je kunt ontdekken dat je elkaar nog veel te vertellen hebt en dat de liefde een diepere dimensie krijgt als jij je openstelt.
Familie Jupiter in Boogschutter spreekt aan het einde van 2018 de mooiste familiegevoelens bij je aan. Tot die tijd is het family as usual. Maar in oktober voel je dat het tijd is om de bijzondere band te vieren die je voelt met je moeder, je zus of je kinderen. Verder wijst Jupiter op uitbreiding van je familie. Misschien heb je zelf niet meer de leeftijd om kinderen op aarde te zetten, maar hierbij mag je ook denken aan kleinkinderen of nichtjes en neefjes. Het belangrijkste is dat het jou persoonlijk raakt, jouw levensgeluk vergroot, omdat je een speciale band voelt met deze kinderen (of dit kind).
De beste plek blijkt steeds opnieuw home sweet home. Maar als je verhuiskriebels voelt, dan zit je ook goed. Dan komt in de herfst hét moment dat je tegen een droomhuis aanloopt. Concreet is het een plek die groter is of die meer een gevoel geeft dat je ‘op stand’ woont. Ook financieel kan een verhuizing in deze periode voorspoed brengen, want met de planeet Jupiter gaan we er altijd in één of meerdere opzichten op vooruit.
Carrière Er is zoveel gaande in je persoonlijke leven, dat je als anders zo ijverige Maagd totaal geen oog meer hebt voor je carrière. Gelukkig is dat helemaal niet erg, want je hebt je in het verleden zo keihard ingezet dat je wel ‘wat kunt lijden’. Er zijn nu eenmaal periodes waarin de schouders eronder gaan en periodes waarin we de vruchten kunnen plukken van gedane arbeid. Net als in de natuur zijn er de tijden van zaaien en van oogsten. Het is voor jou vooral de kunst om te accepteren dat je niet altijd hoeft te rennen of ijverig te zijn. Je hebt van nature de neiging om onzeker te worden als je voor je gevoel niet hard genoeg presteert. De behoefte om nuttig te zijn zit die in de Maagd gebakken. Dus geef jezelf bewust toestemming om dit jaar te genieten. En als het gevoel dat er niets uit je handen komt je écht ongelukkig maakt, dan is er een gouden oplossing: vrijwilligerswerk voor de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen Belang.