Een van de kenmerken van Maagd is haar enorme vermogen om onderscheid te maken. Een blik is genoeg en je ziet of iets hip is of net niet, of het tafellaken recht ligt of een tikje scheef. Die focus op wel-niet, goed-niet goed kan je heel ver brengen in je werk, vooral als dat een vak is waarin precisie en details belangrijk zijn. En een leuke bijwerking is een briljant gevoel voor humor, want als geen ander detecteer je situaties die pijnlijk of gênant zijn (en die zijn het grappigst). Maar Maagd kan ook teveel de nadruk leggen op haar eigen ‘niet-goed genoeg zijn’ en daardoor een sterk gevoel van afgescheidenheid ervaren….

Neptunus, de planeet van de eenheid en onvoorwaardelijke goddelijke liefde wil je in 2017 helpen om zachter en liefdevoller naar jezelf te kijken. Het kan best zijn dat jij daarvoor wat hulpmiddelen nodig hebt. Neptunus houdt van alcohol en andere geestverruimende middelen. Niet omdat het de bedoeling is dat mensen verslaafd raken, maar omdat ze ons op speciale momenten kunnen helpen bij het overstijgen van onszelf. Daarom kan het erg verleidelijk zijn om veel te drinken en dergelijke. Als je het op de juiste manier inzet, is dat geen probleem en kan het helpen om over de schutting te kijken van je dagelijkse bewustzijn. Maar misschien kun je het beter bij meditatie of droomonderzoek houden. Het hoeft helemaal niet extreem te zijn. Als jij het spoor van Neptunus volgt, is de belofte dat jij je volgend jaar rond deze tijd een heel en liefdevoller mens zult voelen (al was je natuurlijk altijd al compleet en bijzonder liefdevol).

Hart: Neptunus en Chiron bemoeien zich met je liefde en relaties. Neptunus stuurt je prachtige zinsbegoochelingen van de ideale man. Daardoor kun je – vooral als je hart nog vrij en op zoek is – geloven dat je nu de ware hebt gevonden. Maar een zinsbegoocheling kan ver afstaan van de werkelijkheid.

Chiron laat je kijken naar de innerlijke pijn die relaties bij je oproepen. Het kan gaan om het gevoel niet genoeg te zijn of om – ook een klassiek Maagd-thema – jezelf teveel wegcijferen of het wegjagen van de ander met talloze, goedbedoelde maar kritische bemoeienissen. Er kan iemand in je leven komen die je een spiegel voorhoudt, waarin je opeens heel erg helder ziet waarom doorgaan op deze manier de liefde waar je zo naar verlangt op afstand houdt. Of je krijgt een brief van een ex, die heel goed en liefdevol uitlegt wat jouw aandeel was in de breuk. Als je voor die ‘aanwijzingen’ openstaat, kan dat het begin zijn van een nieuw liefdespad. Je leert om meer te ontspannen in het bijzijn van de ander, je kunt de ander ook meer zichzelf laten zijn. Je kritische blik wordt verruild door een fluweelzachte en het is kortweg veel fijner om bij elkaar te zijn dan je ooit hebt ervaren. Voor Maagden met een vaste relatie werkt dat in grote lijnen hetzelfde, al zullen de processen die erbij horen zich waarschijnlijk vooral tussen jou en je partner afspelen.

Hoofd: Hard werken kan voor Maagd bijna een verslaving zijn, een bliksemafleider voor ongemakkelijke emoties. Als je daarin te ver gaat, dan is het op kantoor perfect in orde, maar thuis wacht de leegte. In een jaar waar Neptunus zich zo intensief met je bemoeit, kom je daar niet mee weg. Er moet een betere balans komen tussen het aardse en het ‘hemelse’. Het mooie is dat je wat makkelijker kunt ontspannen, maar je zou geen echte Maagd zijn als je daar niet een beetje bezorgd van zou worden. Red je het financieel wel, vergeten je opdrachtgevers je niet als je er even uitbent of een keer ‘nee’ zegt? Meer leven vanuit liefde en minder vanuit perfectionisme betekent ook dat je die zorgen probeert te laten gaan. Misschien kan de royale planeet Jupiter ook helpen om die zorgen voor je wegnemen. Vanuit Steenbok is hij van plan om je dit jaar zo af en toe wat cadeautjes toe te stoppen. Dus probeer te ontspannen in de in de zekerheid dat het goed gaat. Je hebt waarschijnlijk voldoende reserves om een beetje te kunnen spelen en van het leven te genieten. Ondertussen is het belangrijk voor veel Maagden om gedachtes te laten gaan over een spiritueler invulling van werk. Er zijn wegen om meer inspiratie en voldoening te ervaren omdat je bijvoorbeeld echt iets voor anderen kunt doen. 2017 is het jaar om die dromen om te zetten in daden. Stap voor stap, in het tempo waar jij je goed bij voelt.