Een echte Leeuw schittert als de Zon, je geeft je warmte en liefde royaal aan iedereen die dat nodig heeft. Je enthousiasme en motiverende woorden kunnen een heel team inspireren tot topprestaties, een reden dat je vaak als leider wordt gekozen. Toch kun je in 2017 ervaren dat je het contact met die onuitputtelijke bron van levenskracht bij vlagen kwijt bent. Je kunt dan iedereen uit de put halen, behalve jezelf. Soms is karma een oude heks met een wrat op haar neus. Hoe hard je op die momenten ook zoekt naar de oorzaak, hoe hard je ook je best doet om er doorheen te breken met dansen, feesten of lekker eten, je weet niet waar het vandaan komt en het onbestemde gevoel blijft zolang het wil…

 

Besef dan dat het mystieke duo Pluto en Neptunus probeert om jou iets duidelijk te maken. Misschien heb jij je grenzen niet goed bewaakt, misschien zijn er dingen die je niet wilt zien, als een struisvogel met zijn kopje in het zand. Je kunt de negatieve momenten doorbreken door je over te geven aan wat er is en met radicale eerlijkheid naar jezelf te kijken. Ook al levert dat een ongemakkelijk gevoel op, laat het gewoon gebeuren. Kijk goed naar je verleden en probeer te ontdekken welk patroon zich herhaalt. Probeer dat te keren en lukt het niet op eigen kracht, vraag er dan hulp bij. Dan zul je zien dat je al snel weer toegang hebt tot je goddelijke leeuwenkracht.

Hart: een van de krachtigste drijfveren voor Leeuw is seksualiteit. Daarin kun je de connectie ervaren met je goddelijkheid en oerkracht. Omdat dit zo essentieel voor je is, mag er niets tussen komen, anders kun je gefrustreerd raken. Als je door omstandigheden moet kiezen tussen liefde en seksualiteit dan ga je voor de partner waarmee je een sterke seksuele band hebt, zelfs al zijn jullie in andere opzichten als water en vuur. In 2017 kunnen Chiron en Neptunus je vragen om grondig te onderzoeken waarom je liefde en seksualiteit niet met elkaar wilt of kunt verbinden. Ze kunnen een assistent sturen in de vorm van een aantrekkelijke partner die het helemaal voor jou is, behalve dan in de slaapkamer. Of omgekeerd, iemand met wie je de sterren van de hemel vrijt, maar die verder niet voldoet. De situatie kan zo ‘schuren’ dat je wel moet toegeven dat dit je niet zomaar is overkomen, maar dat je onbewust deze keus hebt gemaakt. Er loopt een krachtige lijn naar het verleden, naar onverwerkte ervaringen, die ervoor hebben gezorgd dat je dit besluit nam. Neptunus en Chiron kunnen je ook helpen de ketens met het verleden te verbreken en de liefde toe te laten in zijn volle glorie: met lichaam, hart en ziel. Het belangrijkste is dat jij weet dat complete en vervullende liefde naar jou onderweg is en dat dit een fase is er naartoe. Ook als je een vaste partner hebt, geldt dit. Dan zul je leren om liefde en seksualiteit weer met elkaar te verbinden.

Hoofd: Het element goud hoort bij Leeuw en goud is een van de waardevolste metalen. Meer dan de meeste tekens houd jij dan ook van geld. Je geniet ervan, wilt je er mee omringen en weet hoe je het moet uitgeven. Als je, zoals zoveel Leeuwen, ook je spiritualiteit wilt ontwikkelen, kan dat weleens tegenstrijdig voelen. Denk dan maar aan de Bhagwan Sri Rajneesh (Osho), die rondscheurde in een Rolls Royce: je hoeft niet alles weg te geven om verlicht te raken. We zijn spirituele wezens, maar we leven in de materiële wereld. Pluto wil je al jaren laten zien dat je mag leven in overvloed en dat dit niet ten koste gaat van je ziel. Dat je jezelf niet hoeft in te houden of in armoede hoeft te leven omdat geld fout zou zijn. In 2017 zou hij je kunnen helpen om tot een doorbraak te komen. Tot een verzoening met geld, waardoor jouw krediet en debet in balans komen. Waardoor je ervaart dat er genoeg voor je is en waardoor je ook aan opdrachtgevers of werkgevers durft te vragen je te betalen wat je waard bent. Zonder zelfoverschatting of zelfonderschatting. Als je die spanning rond geld kunt oplossen, merk je dat dit goed is voor alle aspecten van je werk. Het geeft je energie, je kunt beter plannen maken en doelen stellen en je kunt weer trots op jezelf zijn. Vooral dat laatste is essentieel. Die trots kun je niet faken, die wil je voelen, met heel je hart.

%d bloggers liken dit: