Ziel: De zeven magere jaren zijn voor de vroege Kreeften (geboren vóór 5 juli) voorbij. Je zult de afgelopen jaren weleens boos geweest zijn om dat er zoveel beproevingen op je pad kwamen. Maar in 2017 merk je dat je definitief in de zeven vette jaren bent aangekomen. Nu is het belangrijk om emoties als wrok en woede over het verleden te laten gaan. Daarin zit je grootste uitdaging, want als Kreeft heb je de neiging om emoties erg lang te koesteren. En ook kun je soms iets te sterk opgaan in het gevoel dat je slachtoffer bent. Daar doe je jezelf geen recht mee. Het belangrijkste advies voor 2017 is dat je dankbaarheid cultiveert voor al het goede dat nu jouw kant opkomt. Want wat je aandacht geeft, groeit…

 

De late Kreeften, geboren na 5 juli hebben nog een tijdje last van de transformerende krachten van Pluto. En dat betekent dat er mensen en situaties verschijnen die jou het gevoel geven dat je niet langer de baas bent over je eigen leven. De verleiding is groot om je te verliezen in een strijd om de macht, maar die levert je niets op. De kracht schuilt in acceptatie en het loslaten van je verwachtingen. Probeer scherp te stellen op de talloze inzichten die je opdoet over wie jij werkelijk bent inclusief de duistere plekjes van je ziel, die je tot nu toe verborgen hield. Het is je opdracht een liefdevolle relatie met jezelf op te bouwen, inclusief de aspecten waar je minder trots op bent.

Hart: Je humeur en emoties mogen dan snel wisselen, wat de Grote Gevoelens betreft ben je als Kreeft enorm standvastig. Als je iemand niet aardig vindt, ben je onwrikbaar en als je iemand in je hart hebt gesloten, laat je hem of haar niet makkelijk meer gaan. Je wilt het liefst dat de band met anderen een levenlang meegaat, net als in een goede familie. Nu maakt elke Kreeft weleens mee dat zij haar mooie loyale hart schenkt aan een man die zich niet zo makkelijk laat binden. En dat betekent een diepe teleurstelling. Door Pluto in Steenbok kun je de laatste jaren last hebben gehad van de emotionele ‘erfenis’ van dergelijke teleurstellingen. Daar kan het contact met je partner onder geleden hebben. Het kan ook zijn dat je tijdelijk bent verandert in een heremietkreeft en je hart op slot hebt gezet. Maar de intentie van Pluto is dat je groeit. Natuurlijk mag je op onderzoek gaan naar de bron van je pijn, maar in 2017 is het tijd om zaken af te sluiten, verder te gaan, en als je tot de heremietjes behoort, jezelf weer open te stellen voor liefde. Dat kan nog heel erg spannend worden, want zolang Pluto zich ermee bemoeit, komt er geen makkelijke jongen (of meid) op je pad. Het zal iemand zijn die je een spiegel voorhoudt en die samen met jou wil verder groeien. Jij hoeft alleen maar de uitnodiging van Pluto aan te nemen en te vertrouwen dat jullie echt bij elkaar horen.

Hoofd: Zolang Pluto je onder vuur legt vanuit het teken Steenbok (en dat doet hij al een paar jaar) kun je het financieel flink voor de kiezen krijgen. Als je beseft dat loslaten een Pluto-thema is, begrijp je waarschijnlijk meteen waar dit over gaat. Misschien heb je afstand moeten doen van belangrijke bezittingen en heeft Pluto je geconfronteerd met de band die je voelt met de materie. Die kan voor jou als Kreeft heel sterk zijn, juist omdat je aan ‘spulletjes’ allerlei emoties en herinneringen ophangt. Dan kan zo’n aanvaring met Pluto een pijnlijk proces zijn, want ieder oud kledingstuk, ieder kleinood moet eerst drie keer door je handen voordat jij het een afscheidskus kunt geven.

Maar nu je in 2017 steeds vertrouwder bent geraakt met loslaten, neemt de opluchting het langzaam over. Je begint te ontdekken dat het heel bevrijdend is als je niet meer gebonden bent aan het verleden met allerlei materiële touwtjes.

Wat je werkzaamheden betreft is het nog een tijdje onrustig dankzij Uranus bemoeienissen. Je kunt niet echt rekenen op vastigheid en stabiliteit en dat vind je lastig, want onaangekondigde veranderingen gaan enorm tegen je Kreeft-natuur in. Maar er is een lichtpunt: de veranderingen die dit jaar komen zijn voornamelijk positief. Zorg dat jij ondertussen dat je energie blijft stoppen in je sociale netwerk dan komt het helemaal goed. En al houd je meer van mensen en gevoelens dan van apparaten… Uranus nodigt je uit om met hem mee te reizen naar de wonderlijke wereld van de techniek.

%d bloggers liken dit: